Prefectura Tulcea a solicitat ieri, în timpul videoconferinţei cu coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, dublarea numărului de doze de vaccin anti-COVID pentru judeţul nostru.

Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a persoanelor înscrise în categoriile de risc a început, ieri dimineaţa, în sala de sport „Iulian Daniel Pohariu” din municipiul Tulcea, acolo unde au fost deschise doar două din cele patru puncte de imunizare amenajate de autorităţi.

Prefectul judeţului, Alexandru Cristian Iordan şi primarul municipiului, Ştefan Ilie, au fost prezenţi ieri la centrul de vaccinare pentru a se asigura că nu sunt probleme.

Din cele zece centre de vaccinare amenajate în judeţ, cel din municipiu este singurul pentru care s-au asigurat fluxuri de vaccinare, respectiv două fluxuri de vaccinare, fiecare  cu câte 60 de doze alocate pe zi.

„Judeţului Tulcea i-au fost repartizate numai două fluxuri de vaccinare, însemnând doar 120 de doze de vaccin pe zi, şi doar într-unul din cele zece centre de vaccinare amenajate în judeţ. Vom solicita azi, în timpul videoconferinţei cu coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, suplimentarea acestor fluxuri astfel încât capacitatea de vaccinare să se dubleze, cel puţin”, a declarat, ieri, prefectul Alexandru Cristian Iordan.

Peste 2500 de tulceni s-au înscris deja prin intermediul platforme de vaccinare la centrul de la sala de sport „Dan Pohariu”, până pe 2 martie nemaifiind liber nici un loc.

„Mă bucur că în mai puţin de 48 de ore tulcenii s-au programat pe toate cele 21 de zile pentru care platforma este deschisă pentru prima doză de vaccin, programarea automată fiind şi pentru rapel în 14 zile de la administrarea vaccinului. Altfel spus, până pe 2 martie nu mai este nicio poziţie liberă, asta însemnând că 2520 de tulceni s-au înscris deja prin intermediul acestei platforme de vaccinare la centrul de vaccinare de la sala de sport Dan Pohariu din Tulcea”, a transmis prefectul Alexandru Cristian Iordan.

De luni, pentru personalul sanitar din judeţul Tulcea, la centrele de vaccinare din Tulcea (Colegiul Medicilor şi Secţia Psihiatrie) şi Măcin (Spitalul orăşenesc) se va efectua rapelul, respectiv a doua doză de vaccin, conform programărilor din prima etapă.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.