Consiliul Judeţean Tulcea va contracta un credit bancar  în valoare de 28 de milioane de lei pentru a asigura cofinanţarea unor proiecte de infrastructură aflate în derulare, potrivit preşedintelui instituţiei, Horia Teodorescu. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa de luna aceasta.

„Sunt lucrări pe fonduri europene care necesită cofinanţare de 2% şi altele de 40%. Ţinând cont de austeritatea bugetului pe care CJ îl are la dispoziţie, ca să putem derula aceste investiţii majore precum port, spitalul de boli contagioase, spitalul de psihiatrie, bugetul necesar estimat de noi, dar nu în totalitate, este acest împrumut care ne asigură derularea proiectelor timp de 2 ani. Bugetul CJ nu are potenţialul de a asigura aceste cofinanţări. Este o primă sumă, s-ar putea să ne descurcăm cu ea sau nu, dar suntem obligaţi, pentru că echilibrările de la nivel naţional sunt nesemnificative. Accesăm creditul pentru circa 30 de proiecte de la nivelul judeţului Tulcea, care poartă în spate sume de cofinanţare. Creditul se va lua printr-o licitaţie la care vor participa mai multe bănci şi cine va oferi dobânda cea mai mică, eşalonarea pe un termen cât mai îndelungat, acela va câştiga”, ne-a declarat preşedintele Horia Teodorescu.

Lucrările de execuţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea vor începe în luna martie a acestui an, contractul urmând a fi semnat luna aceasta, declara recent preşedintele Horia Teodorescu. Acesta este şi unul dintre proiectele prioritare pentru administraţia judeţeană, în cursul anului 2021. Este vorba despre un proiect de circa 70 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro doar pentru spital,  UPU, zona de ambulatoriu, dar şi  un corp nou cu blocuri operatorii. De asemenea, prioritar este şi proiectul privind mobilierul urban al falezei Dunării, dar şi Delta Dunării.