Lucrările din cadrul investiţiei „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare, inclusiv staţii de pompare în aglomerarea Tulcea-CL7″ au început în data de 18 ianuarie, pe strada 14 Noiembrie din municipiu.

În prima etapă lucrările încep pe strada 14 Noiembrie, tronsonul de la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării – parcarea Hotelului Egreta, urmând strada Păcii cu tronsonul străzilor Eternităţii şi Agricultorilor.

„În data de 18 ianuarie au fost aduse materialele necesare. Lucrările trebuiau să înceapă de anul trecut din luna decembrie, dar au fost anumite lucruri legate de pandemie care i-au făcut pe constructori să solicite o refacere a graficului. Iniţial nu am fost de acord cu acest lucru, dar cei de la Aquaserv au acceptat şi am solicitat să nu se mai prelungească. Noi vom avea anul acesta pe strada Păcii atât apă şi canalizare, cât şi sistemul de preluare a apelor pluviale. Ne cerem scuze pentru disconfortul care se va creea, însă sunt lucrări esenţiale care reprezintă părţi din fundaţia noii infrastructuri a oraşului. Vom monitoriza cu mare atenţie calitatea lucrărilor”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul a purtat ieri discuţii cu reprezentanţii constructorilor, Asocierea Termopro Edil SRL Oradea (Lider) şi Europan Prod SA Piteşti (Asociat) şi ai beneficiarului direct, SC Aquaserv SA.

Proiectul cuprinde lucrări pe mai multe străzi din municipiu, respectiv Păcii, Plugarilor, 14 Noiembrie, Grigore Antipa, Sălciilor, între Sălcii şi Păcii, Istria şi Narciselor.

„Se  vor înlocui si extinde 2,2 km de reţea de apă potabilă şi 2,2 km de reţea canalizare, se vor construi două bazine intermediare de transfer al apelor uzate şi se vor reabilita 181 de branşamente şi 139 de racorduri existente”, a precizat Ştefan Ilie.

Valoarea proiectului este de 24.781.842,13 lei fără TVA cu o durată de execuţie de 2 ani.

Proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune prin „Pro-gramul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020″, bugetul local şi bugetul de stat, prin SC Aquaserv SA.