După cele patru rânduri de majorări salariale aplicate în intervalul iulie 2022-ianuarie 2023, în urma cărora venitul mediu net al personalului de execuţie a crescut cu 25%, conducerea Aquaserv S.A. Tulcea explică într-un comunicat de presă că încă o majorare ar crea reale dificultăţi financiare societăţii. Asta nu înseamnă însă că angajaţii nu ar merita să fie remuneraţi mai mult, ci doar că, deocamdată, societatea nu-si poate permite financiar o a cincea majorare salarială, precizează Aquaserv S.A.

În prezent, venitul mediu net al personalului de execuţie este de 3.896 lei/angajat, transmite operatorul regional de apă în comunicat.

Ultimele negocieri purtate între conducerea operatorului regional de apă şi Sindicatul Apă Canal Tulcea privind o nouă creştere salarială, a cincea, au agitat apele în spaţiul public, iar Aquaserv S.A. transmite clar că societatea nu mai poate suporta deocamdată încă o majorare salarială.

„Între conducerea Aquaserv şi Sindicatul Apă Canal Tulcea, au avut loc mai multe runde de întâlniri care aveau ca scop implementarea grilei de salarizare şi a criteriilor ce trebuie să stea la baza acesteia. În acest context, s-a precizat faptul că cerinţele conducerii sindicatului, dacă s-ar pune în practică, ar face ca Aquaserv S.A. Tulcea să ajungă la sfârşitul acestui an într-o situaţie financiară neplăcută. Altfel spus, după cele patru rânduri de majorări salariale aplicate în intervalul iulie 2022-ianuarie 2023, încă o majorare ar creea reale dificultăţi financiare societăţii. 80,5% din cei 330 de angajaţi ai S.C. Aquaserv S.A. Tulcea reprezintă personalul de execuţie. În anul 2022, venitul mediu net al personalului de execuţie era 3.115 lei/angajat. Cele patru runde de majorări salariale, amintite mai sus, au făcut ca în anul 2023, venitul mediu net al personalului de execuţie să ajungă la 3.896 lei/angajat, adică există o creştere de 25%. Mesajul pe care conducerea Aquaserv l-a transmis în şedinţele de negocieri cu sindicatul a fost, în esenţă, acela că societatea nu mai poate suporta deocamdată încă o majorare salarială. Sigur, nu spunem prin aceasta că angajaţii nu ar merita să fie remuneraţi mai mult, ci doar că, deocamdată, societatea nu-si poate permite financiar o a cincea majorare salarială”, se arată în comunicatul de presă semnat de directorul general Ifrim C. Valentin şi directorul economic Matei Selda Georgiana.

Legat de datele financiare ale Aquaserv S.A. Tulcea, în anul 2022, societatea a încheiat exerciţiul financiar contabil cu un profit brut de 782.822 lei, se mai arată în comunicat.

„Specificul activităţii noastre face ca, în fiecare prim trimestru al fiecărui an, să se înregistreze o mică pierdere care este recuperată întotdeauna până la sfârşitul anului. şi în anul 2022, şi în anul 2023, acest aspect se verifică. În fiecare an, în sezonul călduros, se consumă mai multă apă şi astfel veniturile înregistrate acoperă pierderile existente la începutul anului. În speranţa că datele prezentate vor lămuri orice cetăţean de bună credinţă al municipiului Tulcea despre realitatea financiară a S.C. Aquaserv S.A. Tulcea, îi asigurăm pe această cale pe clienţii noştri că ne preocupă permanent calitatea serviciilor oferite în egală măsură cu nivelul de satisfacţie al angajaţilor proprii”, se arată în comunicat.