„Nu voi mai avea un rol principal direct în procesul de selecţie a guvernatorului ARBDD”

După ce, joi seara, vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS a anunţat faptul că Ivan Patzaichin şi-a exprimat acordul de a rămâne implicat în procesul de selecţie a guvernatorului Deltei Dunării, campionul olimpic a transmis, ieri, faptul că nu a revenit asupra acestei decizii.

„În urma discuţiei cu dânsul, a spus că rămâne alături de noi, ne va ajuta, va fi în continuare implicat, o să găsim varianta formală pentru lucrul acesta. Miza pentru noi e să avem acea consultare cu oamenii relevanţi din Deltă, Ivan Patzaichin fiind de departe unul dintre cei mai reprezentativi pe această zonă, de asociaţiile de mediu de acolo, de ceilalţi factori interesaţi, o consultare deschisă în care să se poată veni cu propuneri de proiecte şi cu propuneri de persoane. Am văzut în spaţiul public că o să punem pe nu ştiu ce fost guvernator, pe nu ştiu ce membru de la PSD, de la PNL, de la USR, pregătit. Nici pe departe. Nu există în momentul de faţă – şi vă spun asta în calitate de copreşedinte USR PLUS – nu există în momentul de faţă o persoană asupra căreia să fi bătut palma şi să zicem: <<hai să facem un balet la mişto despre cum îl selectăm>>. Chiar ne dorim, şi eu, şi Dacian Cioloş, să avem la conducerea Biosferei Delta Dunării o persoană care să fie acolo justificată pe competenţă, moralitate, integritate şi viziune de dezvoltare a Deltei. Şi asta se va întâmpla. E prima dată când facem un astfel de proces şi evident că cei cărora le sunt tulburate interesele vor încerca să îl saboteze”, a declarat într-o emisiune radiofonică, Dan Barna.

Pe pagina sa de socializare, Ivan Patzaichin a transmis ieri faptul că îşi va spune punctul de vedere doar dacă va simţi că este nevoie.

 „Deşi sunt gata să sprijin găsirea de soluţii care să asigure o dezvoltare de bun simţ a Deltei, nu voi mai avea un rol principal direct în procesul de selecţie a guvernatorului ARBDD. Nu am revenit asupra acestei decizii. Voi urmări desfăşurarea consultărilor, la fel ca orice om interesat de soarta Deltei, şi îmi voi spune punctul de vedere doar dacă voi simţi că este nevoie. Sper că modul transparent de dialog să ducă la alegerea unui profesionist cu viziune, care să vină cu un program realist, croit pentru binele Deltei. Guvernatorul ARBDD să facă politica Deltei, nu politică”, a spus Ivan Patzaichin.

Citiţi continuare în paginile ziarului DELTA.