Timp de doi ani de zile, o medie de 20 de angajaţi ai Primăriei Tulcea au primit lunar sporuri salariale pentru gestionarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Valoarea brută totală a sporurilor plătite în perioada decembrie 2018-decembrie 2020 de către primărie este de 527.190 de lei.

Primăria Tulcea a contractat proiecte europene în valoare de 272.318.246,05 lei, fiind rambursată până în prezent suma de 3.693.162,52 de lei, potrivit unei adrese transmise la solicitarea ziarului „Delta”.

„Au fost acordate astfel de sporuri la primărie în ultimii ani pentru că legea permite acest lucru. Dacă ai un contract pe fonduri europene legea îţi permite să constitui o echipă de proiecte. În funcţie de cât de complex este proiectul poţi atribui un procent care poate urca până la limita salariului viceprimarului. Un angajat poate avea un salariu maxim cât îl are viceprimarul fără spor de proiecte, iar la primar se acordă maxim 25%. Eu aş vrea să am o echipă competitivă la echipa de proiecte, care să aducă milioane de euro oraşului”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Cea mai mare sumă plătită de primărie pentru gestionarea proiectelor finanţate din fonduri europene a fost în luna august 2019, atunci când 20 de angajaţi au primit sporuri în valoare totală de 33.525 lei.

Edilul spune că atunci când a preluat conducerea primăriei existau anumite datorii neachitate şi litigii.

„Erau datorii neachitate care mai sunt şi acum, litigii pe care unele dintre ele le-am stins. Aveam un litigiu la proiectul privind apele meteorice în cazul cărora am negociat şi ne-am înţeles în aşa fel încât să stingem litigiul, să plătim munca lor şi să ducem mai departe proiectul”, a precizat Ştefan Ilie.

În ceea ce priveşte organigrama instituţiei, autorităţile locale lucrează la realizarea unor compartimente transparente şi eficiente.

„Organigrama are nevoie de nişte ajustări şi lucrăm la ea pentru a face nişte compartimente mult mai transparente şi eficiente. Eu nu m-am ferit să spun nici în campania electorală şi nici acum faptul că din Primăria municipiului vor pleca doar acei oameni care nu sunt competenţi. Nu va pleca nici un om fără să aibă o evaluare făcută”, a spus Ştefan Ilie.

Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect şi se acordă numai dacă cheltuielile de personal sunt eligibile a fi rambursate din fonduri europene.

Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%.