Legitimaţi la ACS Atletic Delta Chilia Veche, Antonio Axentiev şi Alin Şavlovschi sunt de anul acesta componenţi ai Lotului Naţional de Atletism la Juniori 3. Atleţii care au obţinut în timpul pandemiei medalii la Campionatele Naţionale sunt singurii sportivi din Tulcea care au reuşit să intre în lot anul acesta.

„Am doi copii care sunt în loturile naţionale. Axentiev Antonio a fost campion naţional şi era imposibil să nu prindă loc în lotul naţional. Alin are o evoluţie foarte bună, dar timpii sunt îmbunătăţiţi acum, faţă de cele trecute de lot. Această alegere a copiilor în lot a ţinut de evoluţia lor, în anul 2020, la competiţiile naţionale, în funcţie de timpii scoşi şi de aruncările făcute. De obicei se iau cele mai bune rezultate a primilor patru sportivi pe ţară la proba respectivă şi categoria respectivă. În urmă cu doi ani, ei mergeau la Bucureşti, la un fel de pregătire centralizată, dar anul trecut nu s-a făcut. Coordonatorul lotului naţional pe aruncări sau pe probele de fond sau semifond făcea cu ei o verificare, copiii fiind motivaţi de acest lucru. Acum totul este cu semnul întrebării, nu se ştie dacă vor face vreo activitate”, ne-a declarat antrenorul ACS Atletic Delta Chilia Veche, Sandu Nicolae.

Astfel, persoanele care doresc să vină în ajutorul susţinerii performanţei tulcene o pot face în contul bancar: RO71BRDE370SV19746373700, cu denumirea ASOCIATIA CLUB SPORTIV ATLETIC DELTA CHILIA VECHE.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.