Companiile tulcene au solicitat circa 18,8 milioane de lei pentru acordarea granturilor pentru investiţii, în cadrul Mă-surii 3, arată o analiză KeysFin. La nivel naţional, doar 13% dintre aplicanţi (aproximativ 3.580 de companii) sunt potenţiali beneficiari ai Măsurii 3 „Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor”.

Dintre aceştia, 440 de IMM-uri din zona de Sud-Est vor intra la finanţare, ne-a precizat secretarul general al CNIPMMR, Sterică Fudulea. Iniţial, din  Tulcea au aplicat circa 200 de firme, doar o parte dintre ele fiind însă eligibile.

„Pe Tulcea au aplicat în jur de 200 şi ceva de firme, dar nu ştiu câte sunt eligibile. În schimb, pe zona de Sud-Est sunt în jur de 440 care intră la finanţare, dintr-un total de 3.150 de aplicanţi, pentru un buget de 292 de milioane de lei. Banii au fost alocaţi pe regiuni şi nu exista o competiţie naţională, ci una regională. Sunt atât de puţini deoarece atât este bugetul. Sunt peste 20.000 de aplicanţi şi bugetul s-a încadrat în vreo 3.000 de firme. Domnul ministru are două variante, ori suplimentează bugetul, ori deschide o nouă aplicaţie, deoarece bani o să aibă în următorii doi ani. Din păcate, observăm blocaje la domnul ministru. Treaba acestuia este să identifice sursele bugetare dacă doreşte, ca să îi finanţeze pe toţi. Până acum toate au fost programe de capital de lucru de funcţionare, acesta este un plan de investiţii, în care firmele îşi pot deschide noi puncte de lucru, noi afaceri, noi domenii de activitate”, ne-a declarat Sterică Fudulea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.