Laurenţiu Sarighioleanu, legitimat la clubul de şah A.C.S. Logic Delta, este câştigătorul Semifinalei Campionatului Naţional de Şah pentru Seniori, care s-a desfăşurat la Brăila, în perioada  11-14 februarie.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a 7 runde în sistem elveţian, cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/ mutare / jucător şi la care au participat sportivi legitimaţi la cluburile de şah din: Galaţi, Brăila, Constanţa, Arad, Otopeni, Buzău, Sinaia, Alba Iulia şi Tulcea. La finalul celor 7 runde de şah clasic, Laurenţiu Sarighioleanu a reuşit să încheie competiţia fără nicio înfrângere, el ocupând locul I în clasamentul general, cu 5,5 pct.

Ca urmare a acestui rezultat Laurenţiu s-a calificat în Finala Campionatului Naţional Individual de Şah pentru Seniori, unde va juca alături de maeştri Federaţiei Internaţionale de Şah. Laurenţiu a reuşit să obţină medalii la toate competiţiile de seniori la care a participat de la sfârşitul anului trecut până în prezent, demonstrând încă o dată că este un junior extrem de talentat.

De remarcat este şi rezultatul Alinei Boureanu, sportivă foarte valoroasă a clubului de şah A.C.S. Logic Delta, care, deşi nu s-a calificat în finală, a reuşit să obţină locul al III-lea la categoria de vârstă 14 ani.

Boureanu Alina este elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea şi are un palmares bogat în ,,sportul minţii”, obţinând numeroase medalii şi trofee la campionatele naţionale pe echipe, dar şi la concursurile şcolare la care a participat.

„Prin obţinerea acestor performanţe sportive, demonstrăm încă o dată, că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii, şahul. Felicitări lui Laurenţiu şi Alinei pentru rezultatele frumoase obţinute la această competiţie sportivă! Pentru a face performanţă în acest sport este nevoie de multă muncă, pasiune, studiu, disciplină şi determinare, însă scopul final este unul nobil şi merită tot efortul pentru a fi atins”, ne-a declarat Marius Sarighioleanu, preşedintele ACS Logic Delta Tulcea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.