Vernisajul primei expoziţii din cadrul programului „Galeria Artistului la Tinereţe” a avut loc ieri la Casa Avramide, fiind transmis online pe pagina de facebook a Muzeului de Artă Tulcea.

Bianca Vladu, elevă la Şcoala Gimnazială Elena Doamna din Tulcea, în vârstă de  şapte ani, este prima participantă care a avut şansa să-şi expună lucrările pe simeze, în cadrul expoziţiei organizate de Muzeul de Artă şi Casa Avramide.

„Fetiţa nu are studii de artă, ci câteva cursuri online de creaţie, organizate de diverse instituţii din ţară. Ea, în 2020, a participat şi la concursuri naţionale de pictură, unde a reuşit să obţină premiul special la Salonul internaţional de arte a copiilor, precum şi alte premii. Despre Bianca am aflat prin Proiectul MiniTEXTE derulat de Reactor de creaţie şi experiment, din Cluj-Napoca. În cadrul acestuia, Bianca a scris textul Doi prieteni salvează lumea, poveste pusă în scenă de artiştii de la Mini Reactor”, ne-a declarat, ieri, muzeograful de la Muzeul de Arte şi Casa Avramide, Laura Guţu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.