* City managerul Nicolae Bibu: „Faptul că nu am avut participanţi la dezbaterea publică înseamnă că le place bugetul”

Nicio persoană din sfera politicienilor, oamenilor de afaceri sau ai societăţii civile nu s-a arătat interesată de participarea la dezbaterea publică desfăşurată ieri pe tema proiectului bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea pe anul 2021.

La şedinţă au fost prezenţi doar reprezentanţi ai administraţiei locale, care susţin faptul că bugetul local este unul echilibrat.

„Faptul că nu am avut participanţi la dezbaterea publică înseamnă că le place bugetul. Cât timp s-a aflat în dezbatere, nu am primit nicio propunere, am avut doar discuţii lămuritoare. Partea de investiţii este mai mare decât partea de funcţionare, unde vor mai fi nişte scăderi de costuri care vor apărea pe parcurs în urma modificării organigramei. Avem un buget echilibrat. Pe partea de finanţări nerambursabile atrase avem nişte sume care sunt creionate pe anumite tipuri de investiţii. Este important să prindem cât mai multe investiţii eligibile pe partea de infrastructură, transport public, unde avem nevoie de autobuze până vor veni cele electrice, maşini pentru Servicii Publice “, ne-a declarat city managerul Nicolae Bibu.

City managerul Nicolae Bibu spune că pe partea de funcţionare a bugetului vor mai apărea nişte reduceri de costuri, după ce nu se vor mai acorda sporurile 15% pentru condiţii vătămătoare de muncă.

„Mai avem prins în buget până în iunie şi sporul de 15% pentru condiţii vătămătoare de muncă. În momentul în care vom obţine acordul ANFP la organigrama nouă, vor mai apărea nişte reduceri de costuri pe partea de funcţionare. La investiţii pe PNDL vom avea partea de clădiri ale instituţiei, respectiv clădirea taxe şi impozite, Deltacons, care este şi monument istoric, şi probabil Starea Civilă. Mai avem un program de reabilitarea totală a circa 14 străzi, cu reţele hidroedilitare acolo unde este cazul şi până la covor asfaltic”, a precizat Nicolae Bibu.

Acesta a mai menţionat faptul că Energoterm  are alocată o subvenţie de 6 milioane de lei anul acesta, similară cu cea de anul trecut.

Anul acesta sunt estimate venituri de peste 274.000.000 lei şi cheltuieli de peste 299.000.000 lei.

Aproape 55% din bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea pe anul 2021 va fi alocat investiţiilor, fiind pentru prima dată când se alocă fonduri mai mari pe infrastructură, decât pe cheltuieli de funcţionare.