Asociaţiile şi cluburile sportive vor primi anul acesta o alocare financiară în valoare totală de 450.000 de lei, fonduri prevăzute în bugetul local al municipiului.

„Am stabilit că vom finanţa pe Legea 350 o parte din proiectele asociaţiilor sportive, cele care nu sunt sub incidenţa manifestărilor publice. Ei vor fi principalii beneficiari ai acestor bani, în bugetul local fiind prevăzuţi 450.000 de lei, faţă de anul trecut când nu a fost niciun leu. Probabil vor avea proiecte de dotări, anumite cheltuieli pe care le au, etc”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

O nouă întâlnire în acest sens  între administraţia locală şi asociaţiile sportive, care în acest an vor primi  cea mai mare alocare financiară a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

„Ca în orice alt oraş unde nu s-a întâmplat nimic atâta timp, aceste proiecte pot părea fanteziste. Oamenii nu mai îndrăznesc să spere, au ajuns la capătul puterilor şi sunt măcinaţi de griji imediate: străzi, canalizare, locuri de parcare etc.  Cu implicare, răbdare şi ambiţie, dar mai ales cu multă muncă le putem face pe toate. Alte oraşe din România sau din UE au realizat deja astfel de proiecte sau sunt pregătite în acest scop. Trebuie să fim şi noi acolo, iar acum pregătim terenul şi facem eforturi să găsim surse de finanţare. De idei bune nu ducem lipsa, iar sport fără ambiţie, curaj şi perseverenţă nu există”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea pe anul 2021 va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de luna aceasta.

Anul acesta sunt estimate venituri de peste 274.000.000 lei şi cheltuieli de peste 299.000.000 lei.