Reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale, amenajarea unor noi parcări şi modernizarea străzilor sunt principalele dorinţe exprimate de tulceni în cadrul demersului iniţiat de autorităţile locale anul acesta, de bugetare participativă.

Bugetarea participativă reprezintă una dintre căile prin care tulcenii pot decide către ce investiţii se duc prima dată banii.

„Priorităţile exprimate de tulceni sunt în primul rând apele pluviale care vor începe primele şi care se află acum în procedură de licitaţie pentru execuţie, proiectarea fiind făcută. Am mai prevăzut bani în buget pentru construirea şi amenajarea unor parcări, atât în unele zone de garaje cât şi în alte zone. Pe lângă construirea respectivă am prins în buget şi studii de fezabilitate şi proiecte tehnice pentru construirea altor parcări care necesită finanţări din fonduri europene. Pe lângă reparaţiile curente ale multor străzi care sunt afectate am prevăzut în buget pe mai multe capitole, reabilitarea a circa 30 de kilometri de străzi care se vor întinde pe o perioadă de 2-3 ani şi se vor completa”, ne-a declarat primarul municipiului, Ştefan Ilie.

Vor intra în lucrări de reabilitare şi modernizare şi în lucrări tehnico edilitare străzi din zona de est şi vest a municipiului.

„În zona de est din municipiu vom avea 15 străzi care însumează circa 7,5 kilometri, pe zona de vest 21 de străzi care au în jur de 10 kilometri şi 200 de metri. Mai avem o zonă de trasee auto pe Alexandru cel Bun, Păcii, Plugari tronson 2 (Eternităţii-Păcii), Corneliu Gavrilov, I.L. Caragiale, Dumitru Ivanov, Prelungirea Spitalului şi Forestierului, însumând 11,5 km. Prin proiecte europene se vor face principalele străzi, Babadag, Isaccei, Mahmudiei care sunt în proceduri de contractare a proiectelor tehnice şi execuţie”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Edilul are în vedere accesarea unui credit pentru reabilitarea străzilor.

„Pentru primele trei părţi structurate în municipiu ne vom gândi la contractarea unui credit. Fiecare stradă care va fi afectată va avea toate utilităţile până la asfaltare. Schimbăm unde este cazul apa, canalizarea, punem canalizaţie adică conducte pentru cablurile electrice şi de telefonie. Facem o evaluare şi în circa o lună de zile vom şti cu exactitate de ce sumă avem nevoie”, a spus Ştefan Ilie.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea, pentru anul 2021, are o valoare de 305 milioane de lei şi este pentru prima oară după mulţi ani când cea mai mare parte a bugetului local este alocată investiţiilor.