*Primăria Tulcea alocă peste 2 milioane de lei pentru lucrări pe străzile Voinicului, Garoafei, Florilor, Navaliştilor, Timişoarei, Miron Costin, alei din cartierul Dallas, dar şi parcări de pe strada Viitorului

Infrastructura rutieră deteriorată din municipiu este una din principalele probleme cu care se confruntă tulcenii.

Primăria Tulcea a alocat peste 2 milioane de lei pentru lucrări de întreţinere şi reparaţie a mai multor străzi din municipiu. În acest sens, administraţia locală a iniţiat o achiziţie publică pentru proiectul „Reparaţii, întreţinere îmbrăcăminte asfaltică şi întreţinere drumuri pietruite din Municipiul Tulcea”.

În total este vorba despre şase străzi, parcări, dar şi mai multe alei. Potrivit viceprimarului George Şinghi, dacă procedura de achiziţie se desfăşoară în linie dreaptă, de luna viitoare vor începe lucrările pe străzile Voinicului, Garoafei, Florilor, Navaliştilor, Timişoarei, Miron Costin, alei din cartierul Dallas, dar şi parcări de pe strada Viitorului.

„Este vorba despre reparaţii ale străzilor, respectiv schimbarea stratului de uzură. În cazul străzilor pietruite, şi acestea trebuie întreţinute prin scoaterea pietrei şi rearanjarea ei, refacerea stratului. În general sunt alei de blocuri şi străzi mai mici. Dacă achiziţia merge bine, lucrările vor începe de luna viitoare. Aceasta este o listă de principiu, urmând a avea loc şi alte intervenţii, în funcţie de problemele identificate în timpul anului”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

În prezent, îmbrăcămintea asfaltică a unor străzi pe care nu s-a intervenit de mulţi ani cu lucrări de reparaţii este în stadiu avansat de degradare, prezentând gropi, denivelări accentuate şi faianţări pe suprafeţe extinse.

De asemenea, suprafeţele străzilor pietruite prezintă denivelări pronunţate, gropi şi făgaşe formate în urma scurgerii apelor meteorice şi a traficului auto. Din cauza degradării pronunţate, traficul auto şi pietonal este îngreunat, apa pluvială stagnează pe carosabil, cauzând disconfort şi contribuind la accentuarea procesului de degradare a suprafeţelor.

Cei interesaţi de această achiziţie pot depune oferte de preţ până la data de 4 iunie 2021  prin platforma SEAP. Valoarea totală estimată este de 2.099.260.4 de lei.