Deficit de specialişti la Primăria Tulcea. Direcţii şi compartimente cu atribuţii în investiţii şi dezvoltare nu au de ani buni angajaţi pe posturi de specialitate. De exemplu, la Direcţia Tehnică sunt 36 de posturi în organigramă, din care 25 sunt libere.

Primăria Tulcea a anunţat că are nevoie de specialişti în inginerie civilă şi ingineria instalaţiilor, fiind scoase la concurs 5 posturi în cadrul Serviciului Dezvoltare Investiţii. Deşi figurează în organigramă, posturile nu au mai fost ocupate în ultimii ani, spune viceprimarul George Şinghi.

Este vorba despre 4 posturi pe inginerie civilă sau ingineria instalaţiilor şi un post pe inginerie civilă, specializarea inginerie urbană şi dezvoltare regională.

„Sunt posturi care apar în organigramă, dar nu au mai fost ocupate în ultimii ani. La Direcţia Tehnică sunt 36 de posturi în organigramă, din care 25 sunt libere, pe investiţii şi gospodărire municipală. Vom mai scoate la Gospodărire Municipală 4 posturi la concurs, de care este absolută nevoie, pentru urmărirea investiţiilor. Serviciul Dezvoltare Investiţii nu are un şef serviciu, iar Direcţia Tehnică nu are director executiv, există doar 4 ingineri. În timp se vor ocupa şi posturile de conducere”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Dosarele se pot depune până pe data de 7 iunie la sediul Primăriei.

„Pe pagina primăriei am primit foarte multe intenţii de angajare pentru posturile de inginer. Aşteptăm depunerea dosarelor complete şi promovăm anunţurile pentru a lucra cu oameni competenţi”, a precizat viceprimarul George Şinghi.

Probele scrise vor avea loc la sediul Primăriei municipiului Tulcea în data de 28 iunie, ora 10:00.

Candidaţii trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul pentru care optează. De asemenea, se cere experienţă în domeniu de la un an la şapte ani, în funcţie de postul pentru care se optează.