Lucrătorii Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea au găsit, ascunse într-un camion care se deplasa spre Ucraina, 2.850 de pistoale letale, cu glonţ, ceea ce reprezintă o captură record, potrivit unei declaraţii a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Structurile Ministerului Afacerilor Interne au realizat o captură record de arme de foc letale, de 2.850 de pistoale noi, cu glonţ. Astfel, luni seară, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii punctului de frontieră Isaccea, au depistat, ascunse într-un camion condus de un cetăţean ucrainean, cele 2.850 de pistoale cu glonţ, calibru 4 şi 4,5 mm. Armele au fost confiscate imediat în vederea confiscării”, a spus Lucian Bode, joi, într-o declaraţie la sediul ministerului.

Ulterior, şi Garda de Coastă a transmis un comunicat de presă în care a fost detaliat cazul.

Luni, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în R. Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia, pentru o societate din Ucraina.

„În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au hotărât să desigileze compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia”, se precizează în comunicat.

În urma verificărilor, în spatele mărfii declarate, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 143 de cutii ce conţineau 2.850 pistoale, marca Major Berg 2.5, calibru 4 mm. La cercetări s-a constatat că şoferul nu deţine autorizaţie de tranzit conform legislaţiei în domeniu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Muniţii şi Explozivi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.