Ieri au fost premiaţi câştigătorii concursului „Poveştile Copilăriei”, organizat de Consiliul Judeţean Tulcea pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului.

În luna mai a anului 2021, Consiliul Judeţean Tulcea a organizat un concurs on-line dedicat tuturor copiilor din judeţul Tulcea. „Poveştile copilăriei” i-a invitat pe cei mici să descrie copilăria prin orice formă de exprimare artistică: pictură, desen, poezie, muzică etc.

În total, au fost trimise peste 300 de lucrări deosebit de frumoase, iar cele mai bune dintre ele au fost premiate în cadrul unei festivităţi organizate la sediul instituţiei. Au fost acordate peste 300 de premii de creativitate pentru toţi cei care au intrat în competiţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat şi a premiat totodată cele mai frumoase lucrări realizate de tinerii tulceni.

„Lucrările pe care le-aţi înscris în concurs sunt extrem de interesante, deosebite, ingenioase şi ne arată că aici, la Tulcea, avem cu ce să ne mândrim! Permiteţi-mi, aşadar, să felicit atât elevii, cât şi profesorii coordonatori, dar şi părinţii acestor tineri atât de talentaţi şi să vă doresc tuturor mult succes în continuare”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Astfel, marele premiu a fost obţinut de Andreea Bianca Iov, în vârstă de 13 ani, de la Şcoala Gimnazială Casimcea, care a prezentat o pictură ce îl reprezintă pe „Moş Bărbuţă, ani o sută” (carte pentru copii semnată de Jean Udrescu).

Locul I a fost obţinut de Eva Dubinciuc, în vârstă de opt ani, de la Şcoala „Alexandru Ciucurencu” Tulcea, care a avut un colaj cu titlul „Anotimpurile copilăriei”.

Locul al doilea a fost obţinut de Denisa Cristiana Ganea, în vârstă de 11 ani, de la Şcoala Gimnazială Casimcea, cu o pictură cu titlul „Amintiri din copilăria mea”, care ilustrează o fetiţă care citeşte la umbra unui copac.

Locul al treilea a fost obţinut de Erika Nichita, în vârstă de opt ani, de la Şcoala Gimnazială Murighiol, care a intrat în concurs cu o căsuţă a copilăriei, pictată pe o piatră.

Cele două menţiuni au fost obţinute de mezinele Galei laureaţilor: Elena Munteanu, în vârstă de şase ani, de la Grădiniţa Şcolii nr. 12 (cu o machetă realizată din plastilină, cu un bătrân care prinde un peştişor auriu) şi de Violeta Rîcă, în vârstă de şapte ani, de la Şcoala Gimnazială Jijila (cu un desen intitulat „Pe aripile copilăriei”, în care sunt ilustrate două fetiţe care se dau în leagăn).

Cele două premii speciale au fost acordate Teodorei Epureanu, în vârstă de 17 ani, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” (cu o machetă ce reprezintă povestea „La cireşe” de Ion Creangă) şi de Denisa Giulia Apetrii, în vârstă de 12 ani, de la Şcoala Gimnazială Casimcea cu o pictură ce îl reprezintă pe Habarnam din cartea semnată de Nikolai Nosov).

Maria Alexandrescu, în vârstă de şapte ani, de la Centrul „Pelican”, a primit premiul de originalitate pentru o machetă miniaturală ce o reprezintă pe Scufiţa Roşie.