Preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că  Vitali Finoghen, primarul liberal al comunei Sarichioi, este candidatul PSD pentru un nou mandat de primar.

„Astăzi vrem să vă transmitem o decizie pe care noi am luat-o, primarul de la Sarichioi şi viceprimarul Florin Costache de la PSD, împreună cu organizaţia din Sarichioi, anume candidatura domnului primar Vitali Finoghen din partea PSD-ului pentru alegerile care vor avea loc în acest an, mă refer la alegerile locale. Vreau să-l felicit pe Vitali atât pentru decizie cât şi pentru tot ceea ce a făcut pentru comuna Sarichioi. Nu este niciun secret faptul că noi, chiar dacă din punct de vedere al candidaturii, şi mă refer la mine din partea PSD-ului, iar el din partea comunităţii sau a PNL-ului sau din altă parte, relaţiile noastre au fost unele foarte bune, relaţii de prietenie şi cred că nu a simţit niciodată din partea mea vreo problemă sau respingere la toate solicitările pe care domnia sa le-a avut. A fost o relaţie bazată pe oameni care ştiu să facă administraţie, care au făcut administraţie şi cred că am făcut amândoi destul de bine. De aceea, Vitali, chiar te felicit şi vreau să te asigur că ai venit într-o familie, într-un grup de oameni care ştiu ce înseamnă echipa şi care ţin la echipa lor”, a declarat Horia Teodorescu în cadrul conferinţei.

Preşedintele PSD Tulcea a precizat faptul că scopul principal este câştigarea a încă unui mandat pentru Vitali Finoghen şi Florin Costache.

„Pentru Sarichioi şi pentru Vitali, dezideratul nostru, ţinta noastră este să câştigăm fără drept de apel încă un mandat pentru Vitali Finoghen şi pentru Florin Costache, de asemenea, ca viceprimar. Eu prezint aici de fapt un tandem de primar-viceprimar. Scopul este clar, fără tăgadă, vrem să câştigăm alegerile, să existe o administraţie performantă, şi unde noi, cei care avem demnităţi la nivelul judeţului şi nu numai, să-i sprijinim să realizeze tot ceea ce îşi vor propune şi poate ceea ce nu au reuşit să facă până în momentul de faţă. Felicitări încă o dată şi bine ai venit, Vitali, ca şi candidat din partea PSD-ului la Primăria Sarichioi”, a subliniat Horia Teodorescu.

Primarul Vitali Finoghen spune că a luat această hotărâre de a candida pentru un nou mandat din partea PSD deoarece consideră că această decizie va ajuta la dezvoltarea comunei Sarichioi.

„Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, domnul preşedinte, tocmai de aceasta nu a fost greu să fac acest pas, pentru simplul fapt că ne cunoaştem de atâta timp, am colaborat foarte mult timp împreună şi de câte ori am avut eu nevoie şi am apelat la dumneavoastră uşa a fost deschisă, astfel încât pasul nu a fost dificil de făcut. Vremurile sunt grele. Nu este un traseism politic, este un pas făcut de mine pentru dezvoltarea comunităţii mele. Şaisprezece ani am petrecut în cadrul Partidului Democrat Liberal, apoi în cadrul Partidului Naţional Liberal ca primar al comunei Sarichioi şi consider în momentul de faţă că decizia este doar a mea de a veni în PSD. Consider că astfel voi contribui la dezvoltarea mult mai puternică a zonei. Am ca exemplu un vecin alături de mine (referindu-se la Eugen Ion, primarul din Jurilovca, n.red.), şi de aceea, după acel exemplu, trebuie să pornim pe această linie şi noi”, a declarat primarul Vitali Finoghen.

Horia Teodorescu a anunţat că pe 9 februarie va avea loc, la Tulcea, Conferinţa Judeţeană la care sunt aşteptaţi premierul Marcel Ciolacu şi alţi demnitari.