Sportivii de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea au obţinut şase medalii în urma participării la Campionatul Naţional de Maraton Kaiac-Canoe, de la Bas-cov, weekend-ul trecut. Au fost obţinute două  medalii de aur, una de argint şi trei de bronz. Nu mai puţin de 11 copii legitimaţi la CSM Danubiu Tulcea au participat la probele din cadrul competiţiei, aceştia având vârstele cu-prinse între 12-16 ani.

Astfel, la kaiac simplu medalia de aur a fost obţinută de sportiva Bianca Irofei, la U12 3.000 m, şi de Iulian Serghei şi Robert Gavrilă la proba de canoe 2, la Juniori II 10.000 m. Cel de-al doilea loc a fost câştigat la canoe simplu de către Rareş Geileanu, la U12 3.000M, iar pe locul al treilea a venit Robert Irofei, în cadrul aceleiaşi probe. Tot medalia de bronz, la canoe simplu i-a revenit sportivului Vlad Chilug, la Cadeţi 7.000 m. De asemenea, medalia de bronz a revenit şi la kaiac dublu sportivelor Andreea Botaş şi  Gabriela Bararu, la Juniori II  10.000 m.  Pe locul IV s-au clasat Alexandru Comişan şi Sebastian Chilug la canoe 2, juniori II 10.000 m, iar  pe locul V s-a clasat sportiva  Emilia Botaş, la  kaiac simplu, Cadeţi 7.000 m.

„A fost un campionat de maraton, adică pe distanţe lungi. În cadrul acestui campionat am reuşit să aducem acasă două medalii de aur, una de argint şi trei de bronz. Copiii s-au descurcat foarte bine. Nu am fost surprinşi de rezultate, deoarece deja ne-am obişnuit cu ele. La acest campionat au concurat doar 22 de cluburi. De obicei probele de viteză sunt mai spectaculoase faţă de maratoane. Aici este vorba doar despre rezistenţă, anduranţă şi tot ce înseamnă luptă nu doar fizică, cât şi psihică. Spun acest lucru, deoarece distanţele sunt foarte lungi şi atunci trebuie să lupţi puţin şi cu psihicul tău ca să poţi să rezişti. De exemplu, la 10 km s-a ieşit şi pe mal şi s-a alergat cu barca în mână. În ceea ce îi priveşte pe sportivi, era de aşteptat ca Bianca să-şi apere titlul din primăvară, iar cei din canoe dublu, Juniori 2, care sunt componenţii  lotului naţional, la fel. S-au prezentat excepţional în campionat şi de obicei se mobilizează bine toţi. Chiar şi cele două echipaje care nu au luat medalii au luptat pentru aceste locuri”, ne-a declarat antrenoarea secţiei de kaiac-canoe din cadrul CSM Danubiu Tulcea, Nicoleta Tertiş.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.