Incineratorul de la Smârdan îşi va relua activitatea în perioada următoare, după ce reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi cei ai Gărzii de Mediu au constatat că aproape toate neconformităţile au fost remediate.

Între timp, animalele moarte se incinerează în alte unităţi din afara judeţului, potrivit directorului DSV Tulcea, Mitică Tuchilă.

„În ianuarie s-au constatat anumite neconformităţi la unitatea de incinerare de la Smârdan şi a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii până la remedierea neconformităţilor. S-a transmis agentului economic neconformităţile şi s-a solicitat să se stabilească un plan de mă-suri pentru remedierea acestora. Am fost notificaţi de mai multe ori de agentul economic că s-au remediat o parte din neconformităţi, iar echipa DSV s-a deplasat acolo în mai multe rânduri. La ultima deplasare s-a constatat că toate măsurile stabilite de agentul economic au fost remediate, mai puţin cea de întocmire a programului HACCP, punctele critice de control şi monitorizarea activităţii acestuia, lucru solicitat de noi. După ce acest aspect se va finaliza, ne vom deplasa la faţa locului şi, dacă lucrurile corespund legislaţiei în vigoare, unitatea îşi va relua activitatea. Când am fost solicitaţi să mergem la unitate erau prezenţi şi reprezentanţii Gărzii de Mediu care au măsurat parametrii privind poluarea, respectiv la coşurile de evacuare şi au constatat că unitatea îşi poate relua activitatea în perioada imediat apropiată”, ne-a declarat directorul Mitică Tuchilă.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.