* Consilierul local Tatiana Haliţ îi reproşează directorului Ionel Stan că nu i-a răspuns la email

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de miercuri, consilierul USR Tatiana Haliţ a atras atenţia asupra faptului că deşi a trimis mai multe email-uri către diverse servicii din cadrul primăriei nu a primit un răspuns nici după perioada de 30 de zile prevăzută de lege. Exemplificând, Tatiana Haliţ i-a reproşat directorului societăţii de Servicii Publice, Ionel Stan, că i-a trimis mai multe adrese la care nu a primit răspuns.

„Am trimis email-uri la diverse servicii din cadrul primăriei la care nu am primit răspuns. La sfârşitul lunii mai, în legătură cu colectarea selectivă, am propus o întâlnire cu directorul Serviciilor Publice la care nu mi s-a răspuns, deşi au trecut cele 30 de zile”, a declarat consilierul USR Tatiana Haliţ.

Prezent în sală, directorul Serviciilor Publice Ionel Stan a spus faptul că i-a fost ruşine să răspundă la acele adrese deoarece nu ţin de instituţia pe care o conduce, iar consilierul Tatiana Haliţ ar fi trebuit să ştie acest lucru.

„De ghenele îngropate se ocupă Gospodăria Comunală, la fel şi în cazul adăpostului pentru câini. De asemenea, mai multe adrese ţin de Aquaserv, DIAP, Poliţia Locală, persoane private şi nu pot răspunde la aceste adrese. Mi-a fost ruşine să răspund la astfel de adrese care nu ţin de Societatea de Servicii Publice”, a precizat directorul Ionel Stan.

În continuare, consilierul local PSD Andaluzia Luca a ţinut să îl sancţioneze pe directorul Ionel Stan pentru afirmaţia făcută.

„Domnului director ar trebui să îi fie ruşine şi de aspectul anumitor puncte de colectare din oraş. Mi s-a părut deplasat răspunsul acestuia”, a spus consilierul PSD Andaluzia Luca.

De asemenea, Andaluzia Luca i-a atras atenţia şi directoarei DAPS Ştefana Zibileanu în legătură cu faptul că a întârziat la şedinţa de Consiliu Local şi nu a fost prezentă la unul dintre proiectele pentru care a solicitat detalii.

În replică, primarul Ştefan Ilie a spus faptul că el a oferit informaţiile cerute în legătură cu proiectul de pe ordinea de zi şi a ţinut să o sancţioneze la rândul său pe Andaluzia Luca.

„Nu este un cadru potrivit pentru astfel de sancţiuni fără să ştim nici eu, nici dumneavoastră motivul pentru care doamna directoare Ştefana Zibileanu a întârziat la şedinţă. Nu putem face afirmaţii pentru a ne exprima puterea deliberativă”, a replicat primarul Ştefan Ilie.

Ca atare, consilierul Andaluzia Luca a spus faptul că nu este vorba de exprimarea puterii deliberative, cerându-şi scuze dacă s-a înţeles acest lucru şi a menţionat faptul că de 12 ani directoarea întârzie la fiecare şedinţă.

În final, Ştefana Zibileanu şi-a cerut scuze pentru întârziere explicând faptul că a avut o problemă.

Mai multe amenzi pentru nesimţiţi!

Consilierul local PNL Claudia Frandeş a ţinut să îl felicite pe directorul Serviciilor Publice pentru montarea pubelelor destinate deşeurilor provenite de la animalele de companie şi a solicitat Poliţiei Locale să dea mai multe amenzi persoanelor care aruncă în acestea  gunoaiele menajere.

„Poliţia Locală ar trebui să dea mai multe amenzi pentru că eu personal am o problemă cu gunoiul selectiv şi mizeria care se face din cauza oamenilor. Oricât am încerca şi s-ar pune tomberoane, totul ţine de omul care face acest gunoi şi care nu înţelege că nu trebuie să scuipe cojile de seminţe în locul în care eu merg cu copilul în parcul Victoria şi pe Lacul Ciuperca să mă plimb şi  că nu trebuie să arunce gunoaiele menajere în pubelele destinate animalelor. Poliţia Locală ar trebui să încerce să dea amenzi”, a declarat consilierul PNL Claudia Frandeş.

Claudia Frandeş a menţionat că deşi există în instanţă multe plângeri contravenţionale împotriva acestor amenzi, ar trebui realizate cât mai multe acţiuni de către organele competente pentru a-i face pe cei care nu respectă regulile „să conştientizeze că nesimţirea costă”.

„Ştiu că sunt în instanţă multe plângeri contravenţionale împotriva acestor amenzi şi că oamenii ajung să nu le plătească şi nici nu există putinţa de a fi executaţi din punct de vedere pecuniar, însă măcar să încercăm. Dacă încercăm şi oamenii sunt din ce în ce mai prezenţi şi fac din ce în ce mai multe acţiuni de acest gen am putea ajunge ca la un moment dat să se conştientizeze că nesimţirea costă. Nu poţi să ai pubele pentru animale şi tu să laşi în continuare gunoiul pe jos iar eu să calc în el împreună cu copilul meu. Este imposibil ca şi autoritate locală să faci investiţii, să cheltui din banul omului diligent ca tu, cel nediligent, să îţi baţi joc de munca şi banii mei. Ar trebui puse camere de luat vederi la ghene şi să încercăm să îi identificăm pe cei care nu respectă regulile şi să le dăm amenzi”, a subliniat Frandeş.

Edilul Ştefan Ilie a susţinut aspectele sesizate de consilierul PNL, încurajând Poliţia Locală să dea mai multe amenzi.

„Da, Poliţia Locală trebuie să dea mai multe amenzi, şi le dă în ultima perioadă, chiar mai multe decât în trecut. Le primesc în cap pe toate, dar este firesc şi fac publicitate acestor tipuri de amenzi, tot timpul încurajez acest lucru. Am petiţionari care au primit amendă, dar nu pot avea niciun fel de concesie faţă de ei. În continuare încerc să motivez Poliţia Locală să dea tot mai multe. Camerele de supraveghere sunt în achiziţie publică la momentul actual. Aş fi vrut să le am de la începutul anului, dar procedurile nu m-au lăsat să le pot lua mai repede”, a transmis Ştefan Ilie.

Potrivit directorului Serviciilor Publice, Ionel Stan, din cele peste 120 de puncte de colectare din  municipiul Tulcea, în 42 de puncte deşeurile se aruncă numai pe jos.