Nu mai puţin de 327 de persoane s-au înscris pentru a fi Ambasadori de Podiş, la concursul „Ştii şi câştigi” lansat de Asociaţia pentru dezvoltare durabilă Dakia, încheiat pe data de 30 iunie.

„Am primit răspunsuri bune de la 327 de persoane, acestea se califică pentru a fi Ambasador de Podiş. Concursul încheie o perioadă mai lungă de activităţi pe care le-am avut în cadrul proiectului. Noi am avut activităţi cu copiii de-a lungul celor doi ani. Una dintre activităţi s-a numit <<Creator de podiş>>, care a avut loc în toamna lui 2019, şi am lucrat cu copiii din toate şcolile din cele 20 de localităţi din Podişul Nord Dobrogean. Următoarea activitate a fost <<Cercetător de Podiş>>, în 2019, unde am premiat cei 20 de copii înscrişi cu o tabără la Jurilovca. O parte din experţii noştri au fost prezenţi, au povestit zi de zi şi au ieşit şi pe teren cu copiii care au fost selectaţi în proiect. O a treia activitatea a fost în anul 2020 şi s-a intitulat tot <<Cercetător de Podiş>> , în care am premiat participanţii cu o tabletă şi am creat şi un manual al cercetătorului de podiş. Aceasta este o activitate de final care încheie într-un fel relaţia cu comunităţile, în sensul că aceste premii, prin cele 10 întrebări pe care le-am pus, vor fi şi o cimentare a relaţiei. De asemenea, încercăm să transmitem ceva despre Podişul Nord Dobrogean”, ne-a declarat expertul în comunicare al proiectului „Managementul integrat al Podişului nord-dobrogean”, Tiberiu Cazacioc.

Prin acest concurs, organizatorii şi-au propus să creeze o echipă solidă care să vină în sprijinul lor în cadrul proiectelor viitoare.

„Încercăm să creăm o echipă care să fie alături de noi în viitor. Noi închidem activitatea la sfârşitul lunii iulie, dar din punct de vedere tehnic va urma o cerere de finanţare, un plan privind măsurile active de conservare, şi ne dorim ca oamenii care au fost mai interesaţi de Podişul Nord Dobrogean să fie activi alături de noi şi să-i ţinem la curent cu informaţiile despre măsurile active de conservare. De asemenea, când vom proiecta alte activităţi, să-i invităm şi să participe alături de noi la diverse activităţi practice din implementarea Planului de management. Sunt oameni pe care ne dorim să-i ţinem aproape prin acest proiect”, ne-a spus Tiberiu Cazacioc.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.