O primă suprafaţă, de 2000 mp, care va cuprinde peste 120 de locuri, este pregătită pentru asfaltare, a anunţat  primarul Ştefan Ilie. Viitoarea parcare este situată în zona Alum-Depozite şi va fi la dispoziţia tuturor posesorilor de autoturisme, în special a turiştilor.

„Vor urma alte două suprafeţe, de 1750 mp şi 750 mp, care vor aduce alte 135 locuri în plus. În total vom ajunge la peste 255 locuri de parcare, ce vor fi puse la dispoziţia posesorilor de autoturisme, în special a turiştilor, pentru a elibera zonele aglomerate, din oraş, în timpul sezonului turistic”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Parcările vor avea intrări automatizate, locurile vor fi supravegheate şi vor putea fi plătite prin sms, aplicaţie sau cash. Preţurile vor fi diferenţiate în funcţie de scopul parcării, de anotimp sau de abonament.

Despre parcările ce vor fi amenajate în locul garajelor, primarul Ilie spune că mai e nevoie de timp şi cere tulcenilor înţelegere.

„Mai avem şi alte parcări în lucru sau planificate, respectiv în locul garajelor, prin transformarea multor străzi în sensuri unice, prin amenajarea unor terenuri ale municipiului, ascunse mult timp prin bălării şi ţinute la dospit pentru vremuri mai bune, prin accesarea de fonduri nerambursabile, prin achiziţii sau exproprieri. Dar îmi trebuie şi timp pentru a le face şi vă asigur, că alături de echipa în formare, de oameni care se dedică şi de înţelegere din partea dumneavoastră, le voi realiza”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Primăria Tulcea mai lucrează şi la amenajarea parcării din zona Dedeman, destinată turiştilor care vor ajunge în oraş anul acesta cu maşinile personale.