Viceprimarul George Şinghi a fost mandatat să reprezinte municipiul Tulcea în calitate de consilier responsabil cu afaceri europene în cadrul Comitetului european al regiunilor.

„Această solicitare  vine în contextul lansării în data de 9 mai a Conferinţei privind viitorul Europei, de către UE sub forma unei dezbateri deschise cu cetăţenii cu privire la provocările cu care ne confruntăm şi modalităţile de a ne planifica viitorul împreună”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilierii locali în şedinţa de miercuri.

Pentru a implica cât mai mulţi cetăţeni în această iniţiativă, Comitetul european al regiunilor (CoR) şi alţi actori cheie au lansat Reţeaua europeană a consilierilor regionali şi locali ai UE.

CoR va colabora cu aceşti consilieri pentru a aduce în prim-plan vocea locală şi regională în cadrul Conferinţei, şi nu numai, prin sprijinirea organizării unor dezbateri politice în adunările sau consiliile locale, judeţene şi regionale şi a dialogurilor locale cu cetăţenii, contribuind şi la diseminarea, totodată, a informaţiilor pertinente pentru cetăţeni.

Printre obiectivele CoR se află împărtăşirea punctelor de vedere ale cetăţenilor, organizarea de dialoguri locale cu aceştia, dar şi organizarea unor dezbateri politice în cadrul adunării locale sau regionale.