Poliţiştii de frontieră tulceni verifică de joi la intrarea în ţară prin PTF Isaccea-Orlovka, Ucraina codurile QR de pe certificatele digitale, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind măsurile de punere în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al UE pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

La Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea  au fost puse în funcţiune de miercuri cinci scannere mobile, care demonstrează dacă cetăţeanul s-a vaccinat, data la care s-a vaccinat şi numărul de doze efectuate.

„La punctul de trecere a frontierei de la Isaccea au fost distribuite 5 scannere mobile pentru verificarea codurilor QR de pe certificatele digitale privind COVID. De miercuri seara a început operaţionalizarea acestora. Au fost verificate de către cei de la telecomunicaţii şi informatică şi funcţionează perfect”, ne-a declarat inspector principal Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Citiţi continuarea în paginile ziarului Delta.