Mai mulţi taximetrişti tulceni au primit amenzi în valoare totală de 2.000 de lei pentru ţinuta neadecvată, lipsa documentelor obligatorii şi neafişarea tarifului la bordul autovehiculului.

Cele patru amenzi au fost date în cadrul unui control tematic cu privire la respectarea normelor referitoare la transportul de persoane în regim de taxi desfăşurat de poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Circulaţie pe Drumurile Publice alături de inspectorii din cadrul Compartimentului Transport Local.

„Cu această ocazie au fost întocmite note de constatare şi procese verbale contravenţionale pentru lipsa documentelor obligatorii, pentru neafişarea tarifului la bordul autovehiculului şi pentru ţinuta neadecvată. Au fost aplicate patru amenzi în valoare de 2.000 de lei. Vor fi controale de prevenţie cel puţin săptămânale, deoarece a venit vara, iar ţinuta nu este cea mai corespunzătoare deoarece unii sunt în şlapi şi pantaloni scurţi. Controlăm şi dacă deţin toate documentele obligatorii la bord, dacă au afişat tariful, dacă emit bonul clientului  şi dacă maşina este echipată corespunzător şi conţine toate înscrisurile pe autoturism, respectiv numărul dispeceratului, valabilitatea autorizaţiei”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Tulcea, Grigore Alexandru.

Unele dintre aceste probleme au fost sesizate şi de administratorul dispeceratului Daniel Taxi, Daniel Trofim, care a fost ales luna aceasta reprezentantul taximetriştilor în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri tulceni.

„Am solicitat actualizarea şi reintroducerea cazierului taximetristului, ca orice şofer când vrea să se angajeze să obţină un astfel de cazier emis de Primăria Tulcea şi Transport Local. În acel document sunt trecute toate abaterile disciplinare, pentru a nu mai angaja şoferi care nu vor să facă un curs sau care vorbesc urât cu clienţii”, declara Daniel Trofim.