Un festival de cultură urbană cu o serie de evenimente interactive care să-i motiveze pe oameni să socializeze într-un cadru confortabil şi în siguranţă este surpriza pregătită de Primăria Tulcea pentru Zilele Municipiului.

Pe lângă spectacole şi terase, anul acesta, de Zilele Municipiului Tulcea, administraţia locală ia în calcul şi organizarea unor evenimente culturale. Manifestarea se va organiza la mijlocul lunii august, într-o formă diferită faţă de cea de anii trecuţi.

Municipalitatea intenţionează organizarea unui târg de design vestimentar cu artişti plastici din toată ţara care ar putea avea loc la Casa Avramide, dar şi un concurs de fotografie pe o temă legată de Tulcea.

În ceea ce priveşte partea de divertisment, city managerul Nicolae Bibu spune că au avut loc discuţii cu diverşi agenţi economici, iar organizarea evenimentului depinde de reglementările pandemice.

„Am avut deja discuţii cu agenţi economici. În condiţiile în care reglementările pandemice ne vor lăsa, se vor desfăşura Zilele Municipiului, dar în parteneriat cu organizatori de evenimente. Trebuie să aşteptăm să vedem ce reglementări vor fi referitoare la numărul de persoane şi vom organiza şi spectacole. Vom solicita  avizele de la ISU, Jandarmerie, Prefectură. Prima opţiune referitoare la locaţie este lacul Ciuperca, dar luăm în calcul şi alte zone în cazul în care vom fi condiţionaţi să fie locul mai generos”, ne-a declarat city managerul Nicolae Bibu.

Din cauza pandemiei, anul trecut, toate manifestările cultural-artistice din municipiul Tulcea au fost anulate, sumele destinate iniţial acestor evenimente fiind alocate pentru subvenţia necesară căldurii furnizate în sistem centralizat, dar şi Spitalului Judeţean de Urgenţă, care avea nevoie de ventilatoare mecanice.

În anul 2019, circa 10.000 de tulceni au fost prezenţi la cele două seri de concerte din cadrul Zilelor Municipiului ce s-au desfăşurat în zona aferentă lacului Ciuperca. Suma alocată a fost atunci de circa 50.000 de euro.

Zilele Municipiului Tulcea se organizează anual în perioada 12-15 august, ultima zi a evenimentului fiind cea în care creştinii o sărbătoresc pe Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.