Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea încearcă de circa un an de zile să transfere „Casa albastră”, hotelul de pe malul lacului Ciuperca dedicat sportivilor, Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), dar nu a primit niciun răspuns până în prezent.

În contextul în care CJ nu  poate administra eficient imobilul din punct de vedere financiar, preşedintele Horia Teodorescu s-a arătat deschis să o predea Primăriei Tulcea.

„De un an, încercăm să transferăm către MTS <<Casa albastră>>. Condiţia impusă de ei, cea potrivit căreia spor-tivii trebuie să aibă prioritate, face imposibil de susţinut din punct de vedere financiar de CJ. Am revenit asupra acestui demers anul acesta, dar nu am primit niciun răspuns. Bugetul judeţean este foarte sărac. Din dorinţa de a aduce la Tulcea mai multe obiective, ne-am luat prea multe sarcini şi am simţit că suntem depăşiţi din punctul de vedere al sustenabilităţii financiare. Ar putea să o preia Primăria municipiului”, a declarat Horia Teodorescu.

La rândul său, primarul municipiului Ştefan Ilie spune că Primăria este interesată de preluarea „Casei albastre”.

„Am fi interesaţi să preluăm <<Casa albastră>>. Momentan nu am primit nicio adresă de la Consiliul Judeţean în acest sens”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Aflat pe malul lacului Ciuperca, lângă bazinul de înot şi bazele de caiac canoe ale cluburilor sportive CSM Danubiu şi CSS Tulcea, hotelul sportivilor – „Casa albastră” – a fost construit de MTS la finele anilor 1990 pentru canotori. Are o capacitate de cazare de 42 de locuri şi o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi.

Hotelul a fost preluat de CJ în anul 2015, odată cu Sala Polivalentă, însă la momentul preluării nu mai era utilizat ca unitate de cazare.