Două primării din judeţul Tulcea vor primi fonduri în valoare totală de 113.000 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru lucrări de consolidare a digurilor de apărare ce au fost afectate pe perioada iernii.

Este vorba despre localităţile Ilganii de Jos, Pătlăgeanca şi Ceatalchioi ale căror diguri de apărare au fost afectate de calamităţile naturale din lunile februarie-martie pentru care la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul României a aprobat miercuri alocarea sumelor.

„Este vorba despre calamităţile naturale înregistrate în lunile februarie-martie pentru care s-a solicitat un total de 113.000 lei. A fost afectat digul de apărare al localităţii Ilganii de Jos din comuna Nufăru ca urmare a eroziunii determinată de viiturile naturale cauzate de topirea zăpezii în luna februarie. Aici vom primi 48.000 de lei. Au mai fost pagube produse la digurile locale de apărare a localităţilor Pătlăgeanca şi Ceatalchioi în urma eroziunilor naturale de pe Braţul Chilia. Suma alocată este de 65.000 de lei. Suntem printre judeţele fericite care au primit întreaga sumă solicitată şi sperăm ca şi pentru daunele produse în luna iunie pentru care s-au întocmit documentele necesare pentru despăgubirea primăriilor să primim sumele cerute”, ne-a declarat prefectul judeţului, Marcel Ivanov.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.