Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat la ce liceu vor învăţa în următorii patru ani. Ministerul Educaţiei a publicat pe 24 iulie rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat pentru anul 2021 – 2022. La fel ca în anii anteriori, „bătălia” s-a dat pe liceele teoretice, acolo unde s-a intrat cu cele mai mari medii.

Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Ion Creangă” ocupă cele trei poziţii în top cinci licee din Tulcea. Anul acesta sunt şapte medii de admitere sub 5, cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu fiind 2,90.

Şi anul acesta Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea îşi confirmă titulatura de „cel mai bun liceu din oraş”. Cu cele mai mari medii s-a intrat la clasa de Ştiinţe ale Naturii, ultimul intrat având 9,01, mai puţin decât anul trecut, când linia s-a tras la 9.43. La câteva sutimi distanţă se află clasa de Matematică – Informatică, unde ultima medie de admitere a fost de 8,93. La clasa de Ştiinţe Sociale ultima medie cu care s-a intrat în cadrul acestui liceu a fost de 8,16, anul trecut media apropiindu-se de 9.

Poziţia a doua în clasament a fost ocupată de Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, a cărui ultimă medie de admitere a fost 7,63 la specializarea Filologie, în scădere de la 8,33 în 2020.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.