În contextul în care autorităţile centrale vorbesc deja despre un eventual val 4 al pandemiei de coronavirus, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea dr. Tudor Năstăsescu face apel la populaţie să se vaccineze anti Covid-19.

Conducerea SJU Tulcea spune că s-au făcut pregătiri pentru un astfel de scenariu, fiind identificate în prezent circa 50 de paturi în Secţia de Boli Infecţioase pentru COVID.

„Facem un apel la oameni să se vaccineze. Sunt disponibile paturi, aşa cum au fost şi până acum, mai puţin la Pneumologie care se află în reabilitare. Locurile disponibile sunt la Secţia de Boli Infecţioase şi, dacă o să fie cazul, şi în spital. În total în prezent avem circa 50 de paturi libere”, ne-a declarat managerul SJU Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu.

În acelaşi timp, la nivel de judeţ, personalul centrelor de vaccinare face eforturi constante pentru a preveni un nou val de îmbolnăviri şi continuă campania de vaccinare.

Până în prezent, la Tulcea, s-au vaccinat împotriva Covid-19, cu cel puţin o doză,  88.338 de persoane. Dintre acestea 40.956 s-au vaccinat cu prima doză, 38.931 cu ambele doze 8.442  cu doză unică.

Niciun caz de coronavirus nu a fost raportat ieri în Tulcea, numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei fiind de 8.467 la nivelul judeţului.

Vaccinarea anti-COVID la Sfântu Gheorghe, pe durata Festivalului „Anonimul”

Cei care vin în Sfântu Gheorghe în timpul Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul” se pot vaccina împotriva COVID-19, începând de ieri.

„Începând de astăzi şi până sâmbătă, echipa prezentă la dispensarul din Sfântu Gheorghe vaccinează persoanele care doresc cu serurile produse de Pfizer/BioNTech şi Johnson&Johnson”, se precizează pe pagina de Facebook RO-Vaccinare.

De marţi şi până vineri inclusiv activitatea de vaccinare are loc între orele 10,00 şi 20,00, iar sâmbătă de la 10,00 la 12,00.

Campania de vaccinare se desfăşoară cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea şi DSP Tulcea.

„Conform datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, acoperirea vaccinală în Sfântu Gheorghe este de 36,65%”, arată sursa citată.