CASA AVRAMIDE

 • 14-15 august 2021 – 10.00 – 22.00 Târg de creaţii de autor „Iarmaroc Design Fair” – I-a ediţie

Vor fi prezenţi 15 designeri din toată ţara cu diverse obiecte de autor, creaţii proprii: ceramică, bijuterii, articole vestimentare, împletituri, obiecte lucrate în lemn, lucrări de artă plastică, accesorii din piele.

Atmosfera va fi întreţinută de două sound-system-uri ce vor avea la dispoziţie o colecţie de muzică pe discuri de vinil (selecţie de muzică clasică şi ambientală).

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Tulcea în parteneriat cu ICEM.

CIUPERCA (ZONA PATINOAR)

 • 13 august – 13:00 – 23:00 Muzică ambientală
 • 14 august – 19:30 – 22:00 Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” – Seară Folclorică Multietnică
 • 15 august
  • 13:00 – muzică ambientală
  • 18.30 – 22.00 Program artistic oferit de Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”:

Ansamblul Folcloric „Doruleţul” Tulcea, Ansamblul „Cununiţa” Topolog, Ansamblul „Goloviţa” Ceamurlia de Jos, Ansamblul „Dobrogeanca” Ceamurlia de Jos.

Trupele de dans ale Casei Sindicatelor Tulcea: WE ARE, TL HOPE, TL SHINE, şi TL TAUNDER

Program operatori economici: 13 – 14 – 15 august 2021

PIAŢA CIVICĂ

Târg de meşteri populari – 13 -15 august – Participă 64 meşteri populari din toată ţara.

 • 13 august – 13:00 – 23:00 Muzică ambientală
 • 14 august – 17:00 – 20:00 Program artistic oferit de Ansamblul Artistic ,,Baladele Deltei”:

Ansamblul „Doina Casimcei”, Ansamblul „Plai de dor”, Ansamblul „Ghiocel de la Luncaviţa”, Ansamblul „Altiţe Dobrogene”, Ansamblul Folcloric „Danubius”

Trupele de dans „Let’s Go Dance” şi „Black and White”.

20:30 CONCERT: Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu „Taraful Jean Americanu” a fost înfiinţat de acordeonistul Shaun Williams, muzicolog american născut în Ohio, care s-a mutat în România pentru a-şi face doctoratul în muzică tradiţională românească. Corina Sîrghi, născută în judeţul Tulcea, este cântăreaţă de muzică lăutărească veche şi romanţe.

 • 15 august
  • 13:00 – 20:00 Muzică ambientală
  • 20:30 CONCERT: Nea Vasile şi Taraful de la Mârşa

Vasile Dinu din comuna Mârşa, judeţul Giurgiu, în vârstă de 85 de ani, este solist, dar şi un foarte bun cântăreţ la ţambal. Taraful său are o reputaţie de necontestat. Este ultimul maestru al genului, care păstrează încă în repertoriul său caracteristicile secolelor XIX şi XX.

De-a lungul carierei a cântat în nenumărate ţări, din Rusia până în Franţa, din Grecia până în Germania. Pe lângă concertele cu taraful propriu a colaborat printre alţii cu Taraf de Haidouks, Zdob şi Zdub – cu care a lansat celebrul hit ,,Dimineaţa pe răcoare” şi Nightlosers, dar cea mai dragă amintire îi este când i-a cântat Regelui Mihai în persoană la o întâlnire în Franţa în 1993.

ORĂŞELUL COPIILOR – tobogane gonflabile, maşinuţe electrice, diverşi operatori economici.

COLEGIUL ECONOMIC DELTA DUNĂRII

13 august, ora 17.00 – Ceremonie festivă de dezvelire a unei plăci comemorative dedicate boierului – poet Alecu Văcărescu. Aceasta va fi găzduită de unul dintre panourile împrejmuirii existente ale Colegiului Economic „Delta Dunării”. O iniţiativă Better Tulcea.

STRADA UNIRII va fi închisă devenind pietonală în perioada 13 august, ora 16.00 – 16 august, ora 08.00.

CASTING. 14-15 august.

Pe strada Unirii va fi instalat un pavilion în care va funcţiona un Studio de Casting.

Primăria Municipiului Tulcea în parteneriat cu Art Focus International şi cu implicarea Asociaţiei Ivan Patzaichin, vor produce şi vor oferi gratuit un film de prezentare şi promovare despre oraşul nostru.

Invităm tulcenii să participe la casting în vederea producţiei acestui film.

Filmul îşi propune să promoveze diversitatea etnică şi multiculturalitatea specifică oraşului Tulcea. Autorii filmului caută fizionomii specifice zonei noastre pentru a reflecta diversitatea etnică.

Rugăm persoanele care vor lua parte la evenimente să păstreze regulile de distanţare fizică.