Temperaturile extreme îi determină pe mulţi cetăţeni să se răcorească prin consumul de băuturi alcoolice. Fie că vorbim despre bere sau vin, consumul creşte semnificativ în sezonul estival şi odată cu el şi numărul sancţiunilor aplicate de poliţişti şoferilor care se urcă la volan după „un pahar”.

Un număr de 264 de şoferi au urcat băuţi la volan, iar 542 au depăşit limita de viteză, într-o singură zi în municipiu. Cifrele sunt rezultatele îngrijorătoare ale unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii tulceni, în data de 12 august, în municipiu.

Potrivit IPJ Tulcea, au fost reţinute doar două permise  pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, deoarece măsura se aplică doar celor cu o alcoolemie de peste la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

„Ne aflăm în sezon estival, iar printre şoferi nu s-au aflat doar tulceni, ci şi foarte mulţi turişti care tranzitau judeţul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, Ioana-Maria Nanu.

În cadrul acţiunii la care au participat poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul IPJ  Tulcea, precum şi poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, au fost aplicate peste 1.100 de sancţiuni.

„Au fost aplicate 1.143 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 53.210 lei, din care 542 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 264 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, spun reprezentanţii IPJ Tulcea.

Totodată, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, din care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 8 pentru alte abateri la traficul rutier şi au retras 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat două infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.