Odată cu amplasarea celor 10 containere pentru colectarea de haine şi încălţăminte în municipiu, tulcenii s-au grăbit să facă fapte bune şi să doneze. Alţii însă au profitat de ocazie să scape de vechiturile din casă, cum ar fi covoare, pături sau perdele.

În luna iunie, în municipiul Tulcea au fost montate containere în care se pot colecta haine şi încălţăminte de care tulcenii nu mai au nevoie. Săptămânal, conducerea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DAPS) colectează circa 400 kg de haine şi încălţăminte, care sunt destinate oamenilor mai puţin norocoşi. Primăria Tulcea a instalat în opt incinte ale unor biserici containerele speciale, celelalte două fiind instalate recent la Coral Plaza Mall şi la Lidas-ul din cartierul Vest.

Conducerea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea, instituţie care asigură atât mentenanţa containerelor, cât şi modul de repartizare al obiectelor donate, roagă tulcenii să nu mai introducă covoare, pături şi perdele în containerul din Vest, acesta fiind destinat doar pentru haine şi încălţăminte. De asemenea, cu toate că este de la sine înţeles că hainele donate ar trebui să fie în stare bună de utilizare, unii tulceni nu ţin cont de acest aspect şi aruncă în containere şi îmbrăcăminte care nu poate fi folosită.

„Îi îndemnăm pe tulceni să folosească aceste containere efectiv pentru a dona haine care pot fi îmbrăcate, nu să-l trateze ca pe un  container pentru haine pe care le aruncă la gunoi. Containerul din Vest este în fiecare zi plin, de-oarece tulcenii bagă pături, covoare şi perdele. Containerele sunt strict pentru haine. Sunt persoane care vor să doneze haine şi nu mai au loc de toate aceste lucruri menţionate. Aceştia pot veni la centru pentru a dona toate aceste lucruri. Cantităţile sunt mari în continuare, donându-se aproximativ 400kg pe săptămână”, ne-a declarat directoarea DAPS, Ştefana Zibileanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.