Ministerul Dezvoltării a anunţat că se vor construi 138 de creşe, fiind deja aprobate 47 de cereri, iar pentru 91 încă sunt în curs de completare documentaţiile necesare. În curs de completare a documentaţiei necesare se află şi municipiul Tulcea. Reprezentanţii Primăriei Tulcea speră ca din cele patru locaţii la care s-au gândit, măcar două dintre acestea să fie aprobate.

Potrivit viceprimarului George Şinghi, locaţiile viitoarelor creşe sunt în cartierul Lotizare, pe strada Antenei, în cartierul Vest şi pe o parte din terenul actualei secţii a Direcţiei Întreţinere şi Administrare Patrimoniu Tulcea.

„Noi am făcut cererile către Compania Naţională de Investiţii (CNI), vom depune mai multe locaţii şi urmează să vedem  câte vor fi aprobate, pentru că vor fi nişte condiţii. Vom depune documentaţia pentru patru locaţii şi vom vedea cu care ne vom încadra. Am făcut o solicitare iniţială în care nu era nevoie de foarte multe date, iar acum vom transmite documentele exacte, adică extras de carte funciară, fotografii din locaţii, mai multe date pe care le cer ei. Avem un teren generos în cartierul Lotizare, pe str. Antenei, în spatele blocurilor de pe Babadag.  În cartierul Vest mai avem un teren generos, în apropiere de calea ferată şi pe o parte din terenul actualei secţii DIAP. Noi vom trimite solicitări pentru toate şi vom vedea câte se vor aloca pentru Tulcea, pentru că este o competiţie şi toată lumea va depune solicitări. Sperăm ca minim două să fie acceptate. Este o evaluare care o să dureze”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Tulcea, George Şinghi.

În municipiul Tulcea funcţionează patru creşe cu un număr total de 186 de locuri, cărora li se adaugă Centrul de Îngrijire, Supraveghere şi Educaţie Timpurie Sibell care numără 70 de locuri.

În  România există doar 386 de creşe.