* Prima maşină parcată ilegal într-o curbă, pe o stradă din Tulcea, a fost ridicată miercuri

Prima maşină parcată ilegal pe o stradă din municipiul Tulcea  a fost ridicată, miercuri, de lucrătorii Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP), la dispoziţia Poliţiei Locale, serviciul de ridicare a autoturismelor staţionate neregulamentar devenind operaţional.

Autoturismul marca Audi a fost dus în curtea Societăţii de Transport Public.

„Maşinile ridicate se depozitează în curtea Societăţii de Transport Public, acolo unde sunt şi cele abandonate. Prima maşină parcată neregulamentar a fost ridicată miercuri. Aceasta era parcată în curbă şi reprezenta un pericol pentru circulaţie. Vor fi ridicate maşinile care se află pe trecerile de pietoni, locurile persoanelor cu dizabilităţi, dar şi în alte zone care prezintă pericol pentru circulaţie. Ridicarea se face de către personalul DIAP, la dispoziţia Poliţiei Locale”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Tulcea, Alexandru Grigore.

Directorul Poliţiei Locale Tulcea transmite şoferilor faptul că toate autovehiculele staţionate în locuri în care ar îngreuna traficul vor fi ridicate.

„Stimaţi şoferi ai municipiului Tulcea şi nu numai, vă aducem la cunoştinţă că a devenit operaţional serviciul de ridicare a autoturismelor staţionate neregulamentar. Vă rugăm să aveţi mare grijă unde opriţi. Nu ne vom transforma în <<hingheri de maşini>> dar toate autovehiculele staţionate în locuri în care ar îngreuna traficul, care ar bloca ieşirea sau intrarea altor autovehicule sau care ar pune în pericol siguranţa traficului auto sau pietonal vor fi ridicate!”, a transmis Alexandru Grigore.

Tariful de deblocare a unui autoturism înainte de a fi urcat pe rampă este de 100 de lei şi se dublează, dacă deblocarea se va face atunci când autoturismul parcat neregulamentar este fie pe rampă, fie în timp ce e urcat pe rampă.

De asemenea, tariful pentru deblocarea maşinilor transportate la depozit va fi de 300 de lei, iar cel de depozitare va fi de 100 de lei pentru prima zi şi apoi se va plăti câte 50 de lei pentru fiecare următoare zi de depozitare.

Categoriile de vehicule supuse acestei prevederi sunt vehiculele staţionate pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Primăriei Municipiului Tulcea, vehiculele staţionate pe trotuar, vehiculele staţionate în dreptul căilor de acces în instituţii publice/private, parcări, garaje, precum şi în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice, vehiculele staţionate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap, ocupate de o persoană neîndreptăţită, vehiculele, altele decât cele ca-re efectuează transport în regim de taxi şi transport public de călători, staţionate în locurile de aşteptare clienţi pentru transportul în regim de taxi şi în staţiile de îmbarcare/debarcare călători destinate transportului public de persoane, vehiculele staţionate în parcuri, alei pietonale, zone verzi, pieţe, piaţete, scuaruri, peluzele dintre carosabil şi trotuare.

Excepţii de la aceste prevederi fac vehiculele aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Serviciul de Ambulanţă sau Medicină Legală, Protecţiei Civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă.

Procedura privind ridicarea vehiculului se aplică de către poliţistul local, conform Legii Poliţiei Locale.