Strada Meduzei şi Aleea Cristina sunt primele străzi transformate în sensuri unice, în urma măsurii producându-se un număr de 69 de locuri de parcare.

„Trotuarele vor fi eliberate şi destinate exclusiv pietonilor şi prin montarea unor opritoare. Strada  Meduzei, cu 39 de locuri şi Aleea Cristina, cu 30, sunt primele dintr-un proiect mult mai larg pentru fluidizarea traficului, pentru creşterea numărului locurilor de parcare, pentru utilizarea corectă a trotuarelor. Ştiu că astfel de măsuri provoacă la început şi disconfort, însă pe termen mediu şi lung sunt eficiente. Astfel de măsuri au fost luate în toate oraşele civilizate, cu străzi înguste, similare municipiului Tulcea”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

De asemenea, pe alte trei străzi din municipiu au fost instituite noi sensuri unice, a anunţat, marţi seară, Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea. Este vorba de strada Muncii, acolo unde accesul se face din strada General Nicolae Mateescu, strada Bucovinei – segmentul rutier dintre intersecţia cu strada Mircea Vodă până la ieşirea în strada Victoriei, unde accesul pe sens unic se face din strada  Victoriei, dar şi segmentul rutier de pe strada Victoriei cuprins între strada  Buna Vestire şi intersecţia cu strada Bucovinei, unde accesul se face din strada Buna Vestire.

Măsura administrativă este menită fluidizării traficului şi creării de noi locuri de parcare.

„Din necesitatea identificării unor soluţii imediate pentru parcarea autoturismelor în municipiu, D.I.A.P Tulcea a executat lucrări de instituire pentru noi sensuri unice”, au precizat reprezentanţii D.I.A.P.