În şedinţa de Consiliu Local din această lună se va supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind folosirea bazelor sportive care aparţin Primăriei Municipiului Tulcea, în mod gratuit, în vederea organizării de competiţii, a declarat primarul Ştefan Ilie în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vom avea spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local din această lună folosirea bazelor sportive pe care le are Primăria la momentul actual. Acestea ar putea fi folosite în cadrul competiţiilor în mod gratuit, în baza unor solicitări trimise de persoanele care vor organiza astfel de evenimente. Ne referim atât la Stadionul Delta, la Bazinul de Înot, dar şi la  alte spaţii pe care primăria le oferă pentru sport la momentul actual. Vom da dreptul de a folosi gratuit atunci când sunt competiţii interjudeţene, naţionale”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Gratuitatea nu va fi aplicată la stadionul Cozma Zaiţ, unde  Primăria are de rezolvat probleme legate de proprietate, şi  sala „Daniel Pohariu”, care este acum destinată procesului de vaccinare anti-Covid-19.

Această hotărâre ar urma să fie valabilă nouă luni, timp în care se va face un raport al activităţii din acea perioadă.

„Tot acest parcurs are un termen de nouă luni. După această perioadă, direcţiile din Primărie, cu sprijinul cluburilor, vor face un raport pentru a vedea dacă această măsură a influenţat în bine activitatea sportivă. Adică dacă au apărut mai multe cluburi sau dacă s-a mărit numărul de copii care practică un sport. Obiectivul principal al Primăriei Tulcea este încurajarea activităţilor sportive, iar peste nouă luni de zile ne dorim să avem o activitate mult mai concretă, mai mare. De asemenea, vrem  să încurajăm tinerii să facă sport şi chiar să devenim parteneri pentru diferite competiţii de o anumită dimensiune”, a spus primarul municipiului Tulcea.

În urma proiectelor depuse la Compania Naţională de Investiţii (CNI) de către Primăria Tulcea, stadioanele Delta şi Cozma Zaiţ urmează să fie reabilitate.

„În acelaşi timp, noi am depus pentru fiecare dintre cele două baze sportive, atât Stadionul Delta, cât şi Cozma Zaiţ, proiecte pe CNI pentru a putea fi reabilitate. Ne-am desluşit problemele pe care le aveam cu proprietatea terenurilor şi am identificat două zone pentru terenuri artificiale cu gazon sintetic, pentru diferite tipuri de antrenamente”, a adăugat primarul Ştefan Ilie.