Pompierii din Tulcea au început, săptămâna aceasta, activităţi de recunoaştere şi verificare a secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), col. Daniel Petrov.

Verificările se desfăşoară din trei în trei ore, în cadrul unei acţiuni la nivel naţional.

„ISU Tulcea face verificări în zona ATI-COVID începând cu data emiterii ordinului. Se verifică elementele de siguranţă specifice situaţiilor de urgenţă, respectiv stingătoare, căi de evacuare, concentraţia de oxigen din zona ATI, instalaţiile electrice. Situaţia este una conformă, nu avem probleme deosebite pe ATI-COVID din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Micile disfuncţionalităţi au fost reparate în  timpul controlului”, ne-a declarat şeful ISU Tulcea, col. Daniel Petrov.

Se verifică dotarea cu stingătoare şi hidranţi interiori, după caz, practicabilitatea căilor de acces/evacuare şi intervenţie, modalitatea de încălzire a spaţiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate şi eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis, cum sunt lumânările sau candelele.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.