“Recomand consilierilor locali să promoveze vaccinarea”

Situaţia privind cazurile de infectare cu COVID-19 în municipiul Tulcea se află în creştere, iar în acest context primarul Ştefan Ilie le-a recomandat consilierilor locali să promoveze vaccinarea ca fiind singura formă prin care pandemia poate fi învinsă.

„Situaţia din municipiul Tulcea foarte puţin dă semne că se ameliorează în privinţa numărului de persoane infectate COVID. Deşi la nivel naţional se vede o uşoară scădere datorită numărului mare de oameni care se vaccinează zilnic, noi încă suntem într-o creştere uşoară. Am ajuns la o incidenţă de peste 12 la mie (n.r.-joi). Recomandarea mea pentru dumneavoastră, domnilor consilieri, este să promovaţi vaccinarea ca fiind singura formă prin care pandemia poate fi învinsă. Indiferent de repercusiunile pe care le-am putea avea din partea celor care nu sunt de acord cu vaccinarea, vă recomand dumneavoastră, ca autorităţi locale, ca reprezentanţi ai municipiului Tulcea să ţineţi la sănătatea oraşului şi să recomandaţi vaccinarea ca fiind singura formă de oprire a pandemiei. Vreau să îi felicit pe toţi consilierii şi pe toate autorităţile locale care s-au manifestat public şi au promovat vaccinarea”, a declarat primarul Ştefan Ilie, joi, la finalul şedinţei de Consiliu Local.

Edilul a amintit că începând de miercuri funcţionează şi centrul de vaccinare din cadrul Sălii de sport Daniel Pohariu, alături de celelalte două centre, Colegiul Medicilor şi Liceul Agricol Nicolae Cornăţeanu, dar şi zeci de cabinete medicale.

„Cu această ocazie vreau să îi felicit pe toţi medicii de familie care se implică în vaccinare. Îl avem pe domnul doctor Ciureanu care are o medie de 50-60 vaccinaţi pe zi, ceea ce este un lucru destul de important şi bun pentru municipiul Tulcea”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.