* La Egreta, parcarea de la Casa Sindicatelor şi la intersecţia străzilor Isaccei cu Prelungirea Taberei vor fi amenajate sensuri giratorii pe suport balize

Primăria Tulcea a demarat lucrările pentru realizarea în zona intersecţiei de la hotelul Egreta a unui sens giratoriu provizoriu. În prezent se lucrează la modificarea configuraţiei trotuarelor pentru a asigura spaţiul necesar tuturor autovehiculelor.

Alte două sensuri giratorii provizorii se vor amenaja în zona Piaţa Veche, la parcarea de la Casa Sindicatelor şi unul  în preajma sediului Jandarmeriei Tulcea, la intersecţia străzilor Isaccei cu Prelungirea Taberei.

Potrivit primarului Ştefan Ilie, sensurile giratorii ar putea fi finalizate în două săptămâni.

Acestea vor fi provizorii pentru a vedea dacă vor duce sau nu la fluidizarea traficului în zonă, aşa cum se doreşte.

„Se va realiza un sens giratoriu provizoriu din balize  pe care l-au solicitat cetăţenii de mult timp. Este provizoriu pentru a vedea dacă este viabil. Nu îl putem face definitiv pentru că vom intra cu utilaje pe toată acea zonă atunci când se va demara investiţia privind preluarea apelor pluviale. Modificăm puţin configuraţia trotuarelor pentru a avea loc maşinile să vireze şi păstrăm semafoarele în cazul în care sensul nu funcţionează şi va trebui să revenim la ele. Trecerea dintre hotel Egreta şi Spicu nu este necesar să fie mutată deoarece se află la mijloc. Vom vedea dacă este cazul să mutăm vreo trecere. După ce vom finaliza acest sens, vom mai amenaja alte două la Sindicate şi unul pe strada Isaccei cu Prelungirea Taberei. Dacă vor funcţiona, ele vor fi pe suport balize până când vom intra cu străzile  în reparaţii. Sperăm ca în două săptămâni să fie gata”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

În această perioadă mai multe străzi din municipiul Tulcea au fost transformate în sens unic, măsura administrativă fiind menită fluidizării traficului şi creării de noi locuri de parcare.