* Iarna aceasta Primăria a alocat un buget de 7 miliarde de lei vechi pentru iluminatul festiv care va fi extins în cartiere

Primele luminiţe de sărbători vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie în municipiul Tulcea, iarna aceasta primăria alocând un buget de 7 miliarde de le vechi pentru iluminatul festiv. Decorurile luminoase vor fi instalate şi în cartiere, zona centrală şi arterele principale ale municipiului.

Montarea acestora se află în plină desfăşurare în Piaţa Civică, acolo unde cetăţenii vor avea parte de nişte surprize, spune primarul Ştefan Ilie.

„Luminiţele vor fi instalate şi în cartierele unde au fost solicitate de cetăţeni, în zonele centrale, câte puţin ca să amintească de Crăciun. Vor fi nişte surprize în Piaţa Civică pe care încă nu vrem să le dezvăluim. Bugetul va fi de circa 7 miliarde de lei vechi. Dacă nu punem deloc este o problemă, dacă punem doar în Piaţa Civică la fel, iar anul acesta vrem să vedem cum este când punem şi în alte locuri. Preţurile au crescut anul acesta, dar le-am negociat cu cei care se ocupă”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Un procent din valoarea instalaţiei de iluminat este susţinut prin sponsorizare de către Flash Lighting, firma care asigură iluminatul public în oraş.

Anul trecut Primăria a alocat un buget de 300.000 lei pentru iluminatul festiv.