Municipiul Tulcea va primi 5 milioane de lei pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital, după ce ieri Guvernul a adoptat  o hotărâre prin care alocă bani din fondul de rezervă, potrivit unui anunţ al premierului Nicolae Ciucă.

Banii vor fi folosiţi pentru acoperirea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, investiţii, pierderi sau facturi, acolo unde este necesar.

„Prin hotărâre de guvern, statul a dat pentru municipiul Tulcea 5 milioane de lei care sunt destinaţi tuturor problemelor pe care le are municipiul, cum ar fi acoperirea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, investiţii, pierderi sau facturi acolo unde avem nevoie. Sumele sunt alocate pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital şi orice ban în plus ne ajută”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul a menţionat faptul că săptămâna trecută Primăria a solicitat Guvernului peste 7 milioane de lei pentru cheltuieli-le de termoficare.

„Pentru termoficare, conform legii pentru acoperirea preţului gigacaloriei, noi am solicitat săptămâna trecută şi Guvernul trebuie să ne aloce o subvenţie de circa 7.329.000,81 lei”, a spus Ştefan Ilie.

Tot prin hotărârea de guvern adoptată, Consiliul Judeţean Tulcea va primi 6,5 milioane de lei.

„Banii merg la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Tulcea, însă nu reprezintă suma totală solicitată de noi”, ne-a declarat vicepreşedintele CJ, Mihai Huleni.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a alocat, în şedinţa de ieri, peste 400 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, unităţilor administrativ-teritoriale. Fondurile au fost solicitate de Consiliile Judeţene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, respectiv de autorităţile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale.