Anul acesta se vor deschide mai multe şantiere pe raza municipiului, lucrări derulate de Primăria Tulcea atât cu fonduri de la bugetul local, împrumut sau de la Guvern.

Una dintre cele mai mari lucrări care va începe în această perioadă este cea de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale. De asemenea, în acest an sunt planificate să înceapă lucrări de izolare termică a blocurilor, realizarea unei parcări în zona Dedeman, Gravity Park, dar şi lucrări de reabilitare a infrastructurii  rutiere şi modernizarea unor unităţi de învăţământ.

„Prioritatea bugetului nostru este ca multe investiţii să înceapă în acest an. Anul acesta va începe investiţia privind sistemul de preluare a apelor meteorice care va afecta o mare parte din oraşul nostru pentru strângerea corectă a apelor pluviale şi pentru a nu mai avea scurgeri de ape în zonele centrale sau subsolurile blocurilor. De asemenea, am convins toate asociaţiile de proprietari cu care ne-am întâlnit până acum pentru a depune proiecte de reabilitare energetică în aşa fel încât să avem nişte blocuri noi făcute, cărora să le crească valoarea. Ne bucurăm că lucrăm la nişte cereri de finanţare pentru cât mai multe blocuri din municipiu”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Noua parcare din zona Dedeman va avea circa 500 de locuri de parcare destinate atât turiştilor cât şi cetăţenilor.

„Vom scoate la licitaţie parcarea Park & Ride din zona Dedeman, care va avea un număr aproximativ 500 de locuri de parcare. Aceasta va fi monitorizată video, va avea bariere şi toalete, staţii de autobuz, pentru a primi turişti, dar pot staţiona şi maşini ale cetăţenilor din municipiu, deoarece preţurile vor fi mai mici pentru ei”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Primăria Tulcea va scoate la licitaţie până sfârşitul lunii martie execuţia unui Gravity Park, loc destinat tinerilor pasionaţi de sporturi extreme.

„În acest an vom scoate la licitaţie, avem toate avizele obţinute şi vom începe execuţia pentru Gravity Park, care este dezideratul tinerilor. Aici am obţinut studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi vom urca până la sfârşitul lunii martie în SICAP licitaţia pentru execuţie, în aşa fel încât să avem în zona Ciuperca un loc de agrement special pentru tinerii care practică sporturi extreme”, a spus primarul Ştefan Ilie.

Tot în licitaţie se află mai multe lucrări de infrastructură rutieră, proiecte ce cuprind mai multe pachete de străzi.

„Avem în licitaţii proceduri pentru abordarea infrastructurii străzilor Mahmudiei, Babadag, Eternităţii şi Isaccei, în care cele care au piatră cubică vor fi reabilitate în cea mai mare parte a lor. Sper să fim în acelaşi timp cu lucrările de canalizaţie şi ape meteorice, ca să fie toate făcute într-un mod ordonat. Mai avem în acest an licitaţie pentru proiectare şi execuţie din împrumutul pe care l-am luat pentru două zone importante ale oraşului, respectiv zona Vest şi zona trasee auto”, a subliniat Ştefan Ilie.

În planul autorităţilor locale din acest an se află şi modernizarea mai multor unităţi de învăţământ.

„Tot în acest an vom încerca să începem execuţia multor şcoli, printre care Liceul Grigore Moisil şi Liceul Henri Coandă. Vom prinde în buget reabilitarea Arenei Mircea cel Bătrân de la Spiru Haret, dar şi de la Şcoala Elena Doamna, unde vrem să amenajăm terenuri de sport deschise copiilor”, a menţionat Ştefan Ilie.

Pachetul de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi lucrări tehnico-edilitare cuprinde mai multe străzi din zona Vest, pe o suprafaţă de 10.126 metri. Este vorba de străzile: Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertăţii, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oiţelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunişului, Războieni, C. A. Rosetti.

Un alt pachet presupune  reabilitarea sistemului rutier şi lucrări tehnico-edilitare pe trasee auto în suprafaţă de 11.955 metri. Străzile cuprinse în proiect sunt: Alexandru cel Bun, I.L. Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari, Păcii – Tronson 1, Păcii – Tronson 2, Plugarilor (tronson).