Elevii ar putea avea mai multe ore de sport la şcoală, începând de anul şcolar viitor, potrivit unei declaraţii a ministrului Sportului, Eduard Novak.

Profesorii de educaţie fizică se arată încântaţi de iniţiativă şi spun că tot mai mulţi copii devin supraponderali din cauza lipsei de mişcare.

„Este excelent, numai să se realizeze! Este un lucru extrem de bine venit. Însă nouă ne trebuie în primul rând baze sportive. Dacă nu se investeşte în infrastructură, degeaba adăugăm orele de sport. La oraş, aproape toate şcolile au săli de sport dotate, dar în localităţile mai mici nu ştiu cum ar face faţă acestor ore, pe terenuri neamenajate, în clase de curs. Eu am fost la câteva şcoli din judeţ şi ştiu condiţiile în care se desfăşoară orele de sport. E foarte bine dacă se concretizează această idee. Mă uit la copii, că, dacă i-am alergat puţin, gâfâie. Mai ales, de când e pandemie, văd o tendinţă alarmantă de îngrăşare. Au început să se scutească tot mai mulţi de la sport. Trebuie lucrat şi la mentalitatea părinţilor. Mulţi îi scutesc pentru motive minore. Sunt un fan al acestei idei, aştept să fie pusă în practică. Trebuie gândit bine şi ce scoatem din programă, în detrimentul cărei materii facem loc orelor în plus de sport. Vrem şi educaţie financiară, educaţie antreprenorială. Toată lumea vrea materii noi, ore în plus. Ce păstrăm, la ce renunţăm?! Nimeni nu se uită la numărul de ore pe care îl fac elevii într-o zi. Unele materii le-aş face opţionale, dar nu eu hotărăsc”, ne-a declarat profesorul de educaţie fizică de la Şcoala Generală „Constantin Găvenea”, Victor Peligrad.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită  ziarului DELTA.