Unul din cele două vehicule de dimensiuni reduse permit realizarea activităţilor pe străzi înguste, cu sens unic, pe aleile dintre blocuri sau în parcuri a ajuns la Tulcea. Primăria Tulcea a primit ieri o automăturătoare modernă, care poate fi folosită şi la activităţi de deszăpezire. Este vorba de o automăturătoare medie cu structură modulară interschimbabilă, cu posibilitatea demontării şasiului, cu suprastructură cu dotări suplimentare, lamă pentru zăpadă şi răspânditor de material antiderapant, care a sosit ieri în curtea Serviciilor Publice.

„După realizarea probelor şi a instructajului, conform contractului de achiziţie, utilajul va trece la treabă în funcţie de operaţiunile pe care le poate face în condiţiile vremii. Celalalt vehicul achiziţionat, multifuncţionalul 4×4, dotat cu echipamente pentru întreţinerea carosabilului în perioada iarnă-vară, urmează să sosească în timpul săptămânii viitoare”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Primăria municipiului Tulcea a anunţat săptămâna aceasta că a finalizat achiziţia a două utilaje multifuncţionale, utilizabile în orice anotimp, pentru activităţi de deszăpezire, împrăştiat material antiderapant, măturat mecanizat, spălat carosabil, udat zone verzi sau transport materiale, valoarea totală a acestora fiind de peste 1,1 milioane de lei.

Automăturătoarea cu dotări care permit montarea unei lame pentru zăpadă şi a unui răspânditor de materiale antiderapant, a costat 755.900 de lei, fără TVA, iar cel de-al doilea, un autovehicul 4×4 multifuncţional, dotat cu echipamente pentru întreţinerea carosabilului în perioada iarnă-vară, a costat 419.900 lei, fără TVA.