Multiplul campion naţional la atletism Alin Şavlovschi, legitimat la ACS Delta Chilia Veche, a câştigat un nou titlu naţional. Alin a câştigat titlul de campion naţional la proba 3.000 m.

Performanţa îi asigură biletul pentru jocurile Balcanice din Serbia, ce se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 12-13 februarie.

Sportivul în vârstă de 14 ani antrenat de Nicolae Sandu a obţinut această performanţă la Campionatul Naţional de Sală U-20, la proba 3.000 m, care a avut loc duminica trecută la Bucureşti.

„Unul din scopurile acestui Campionat Naţional a fost cel de a stabili calificările pentru Balcaniada de U-20, această categorie însemnând cei care au minim 20 de ani. Condiţia ca cei care nu au nici măcar 16 ani împliniţi a fost să se întreacă cu cei de peste 20 şi să câştige cursa. Antonio Axentiev nu a reuşit calificarea la aruncarea cu greutăţi, el obţinând locul III la acest campionat, depăşind cu mult nivelul lui la această competiţie. Alin, în schimb, a făcut o figură tare frumoasă, a ieşit campion, ca de fiecare dată. Va participa la proba de 3.000 de metri, la Balcaniadă”, ne-a declarat antrenorul Nicolae Sandu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.