Taxele şi impozitele locale ar urma să crească cu 5,1% în 2023, conform ratei inflaţiei, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Tulcea. Legislaţia în vigoare prevede că  autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie.

„Reamintim că indexarea impozitelor şi taxelor locale cu rata inflaţiei este o obligaţie a autorităţii deliberative, stabilită de Codul Fiscal”, se mai arată în proiect.

În acest an, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 2,6%, conform indicelui inflaţiei, iar anul trecut, taxele şi impozitele locale au fost indexate cu 3,8%, în timp ce pentru anul 2020, creşterea a fost de 4,6%.

„Precizăm faptul că la sfârşitul anului 2022 se va iniţia un nou proiect de hotărâre prin care se vor stabili impozite şi taxe locale pentru anul 2023 (cuantum, modalitate de calcul, facilităţi), urmând ca la stabilirea cuantumului acestora să se ţină seama de prezenta indexare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică până pe data de 31 martie 2022.