Un contract de asociere între Primăria Tulcea şi Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost semnat ieri de către reprezentanţii celor două instituţii, city managerul municipiului Nicolae Bibu şi managerul unităţii medicale, dr. Tudor Năstăsescu.

 „În baza contractului Primăria Tulcea va contribui la finanţarea unor cheltuieli de personal ale SJU Tulcea, în scopul atragerii medicilor pediatri”, se arată într-un comunicat al Primăriei Tulcea.

Contractul de asociere a fost aprobat luna trecută în cadrul şedinţei de Consiliu Local, Primăria Tulcea urmând a deconta către SJU Tulcea, pentru fiecare medic pediatru, o sumă în cuantum a două salarii minime brute lunar.

După cum declara primarul Ştefan Ilie, este vorba de atribuirea sumei de 25.500 lei lunar pentru finanţarea cheltuielilor de personal şi atragerea a cel puţin cinci medici pediatri la Tulcea.

În prezent, SJU Tulcea este deficitar în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale pediatrice. În urma discuţiilor purtate între conducerea instituţiei şi managementul spitalului, pentru o funcţionare optimă, Secţia de pediatrie are nevoie de cinci medici pediatri.

,,La această dată, cea mai mare problemă a Spitalului Judeţean este aceea de a asigura asistenţă medicală continuă pentru copii. În prezent, secţia de Pediatrie are angajaţi doar doi medici specialişti, însă unul este în concediu de creştere a copilului, faţă de cinci – şase, cât sunt necesari pentru asigurarea continuităţii actului medical. În aceste condiţii, facem faţă cu greu solicitărilor zilnice, iar după amiaza sau în zilele de sâmbătă şi duminică, când nu este medic pediatru nici în gardă şi nici la UPU, copiii sunt trimişi cu ambulanţele la Constanţa, lucru anormal atât din punct de vedere organizatoric cât şi ca mod de aplicare a actului medical în cazul urgenţelor”, a precizat dr. Tudor Năstăsescu, managerul SJU Tulcea.

Spitalul Judeţean a mai avut deficit de personal şi în cazul secţiei ATI, iar aceasta problemă s-a rezolvat prin acordarea unor stimulente financiare, numărul medicilor încadraţi crescând de la doi la şase.