Primăria Tulcea amenajează săptămâna aceasta trotuarul din zona Penitenciarului, gardul instituţiei urmând să găzduiască ex-poziţia istorică permanentă în aer liber ,,Tulcea de odinioară”, a anunţat ieri primarul Ştefan Ilie.

Expoziţia este organizată printr-un parteneriat între Municipiul Tulcea, Penitenciarul Tulcea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ,,Gavrilă Simion”.

“Expoziţia stradală va fi formată din panouri imprimate cu fotografii din istoria oraşului şi explicaţiile aferente, se va întinde pe o lungime 221 m, cu sistem de iluminare pe timp de noapte”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Expoziţia stradală se adresează atât localnicilor cât şi turiştilor.

Tehnicile folosite la realizarea panourilor foto au o garanţie de cel puţin zece ani de expunere în aer liber, sunt rezistente la intemperii, vânt, temperaturi extreme, dar şi la raze ultraviolete, se precizează în proiect.

Fotografiile fac parte din patrimoniul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură Tulcea, instituţii ce au în proprietate ilustrate vechi şi fotografii, reprezentând scene din istoria municipiului Tulcea.

Parteneriatul se încheie la sfârşitul acestui an, cu posibilitatea prelungirii anuale.

Lucrări de asfaltare, plombare şi anvelopare blocuri, în municipiu

Tot în această săptămână administraţia locală a anunţat că pe strada Babadag vor începe lucrări de plombare ale zonelor afectate, până la începerea lucrărilor de investiţii pentru asfaltarea integrală.

De asemenea, în cartierul Dallas au început lucrările de asfaltare în zonele reabilitate, iar pe strada Meduzei se vor turna fundaţiile la gabioane, urmând realizarea scărilor din taluz şi montarea iluminatului public.

În această perioadă se continuă şi  lucrările de reabilitare şi eficientizare energetică ale blocurilor municipiului, în strada Gării, la blocul 3 şi se pregătesc recepţiile pentru blocurile 4 şi 12.